Tre fremragende viner fra Rhône!

Annonselenke

I dag drar vi til Rhône, det er perfekt på høsten! To fantastiske hvitviner lagret på fat og en deilig rødvin som er perfekt til vilt.

Albert Belle ventet lenge med den viktige avgjørelsen. Først midt i sitt femtiende år – i 1989 – besluttet han å bryte de lange (siden 1933) forretningsmessige båndene til det lokale kooperativet Tain Co-opérative for å starte vinproduksjon i full skala med utgangspunkt i egne druer og ikke minst egne ideer.

1990 er den første årgangen som ble produsert under egen etikett. Siden den gangen har utviklingen bare gått én vei, vinene er blitt bedre og bedre fra det ene året til det nestei takt med stigningen i læringskurven og de voksende ambisjonene. Avlingene er redusert og fatbruken er også moderert i forhold til oppstarten i 1990. I tillegg er det vitikulturelle arbeidet kraftig oppgradert med større vekt på økologisk landbruk. Bruken av kjemikalier og plantevernmidler går mot null i domainets vinmarker, i dag benyttes kun dyregjødsel og planterester i vinmarkene.

I dag er det den eldste sønnen Philippe som driver domainet med god hjelp fra broren Jean-Claude, sistnevnte jobber i tillegg med fruktproduksjon og driver videre en vinplanteskole. Faren er heller ikke langt unna; han betrakter seg selv som halvt pensjonert. Albert Belle er litt av en urkraft; sterk som en okse og en mann med meget bestemte oppfatninger. Det blir neppe særlig lett å holde ham unna produksjonslokalene i de kommende årene. Han har advart sønnene om at han ennå ikke betrakter seg om helt pensjonert, han pleier å holde det han lover.

Dom Belle Crozes-Hermitage Les Terres Blanches er produsert på druene Marsanne 70% og Roussanne 30%. Innbydende nese med gule frukter, lett kompleks, sitrus, florale toner og hint av fat. Den er fruktig med god syre, rund, smakfull, lang ettersmak. En meget godt balansert og nydelig Crozes, tåler 10 i kjelleren.
Dom. Belle Crozes-Hermitage Roche Blanche er en hvitvin basert på 100% Marsanne. Den er fruktig og konsentrert på nesen med gule frukter, sitrus, florale toner og mineralske hint. På smak er den fruktig med god fylde og syre, godt balansert, lang ettersmak. En kompleks og deilig vin som tåler mange år i kjelleren.
Dom. Belle Crozes-Hermitage Les Pierrelles er en nyhet, kommer også i 150cl. Denne vinen er produsert på 100% Syrah. Fin nese med mørke bær, røde frukter, krydder, pepper og urter. På smak er den fruktig, fyldig, god syre, lang og tørr utgang. En godt balansert vin, leskende med fine tanniner.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..