Tre nydelige Crèmanter.

Annonselenke

Vi må bare fortsette med litt musserende vin, jeg jobber med den musserende spesialen til neste Vin&Brennevin som du bør få med deg for de beste bobletipsene til jul og nyttår! I dag ser vi på tre nydelige Crèmanter.

Lucien Vitteaut og kona Maria etablerte Maison Vitteaut-Alberti i 1951, i landsbyen Rully som blir regnet som fødeplassen til Burgundisk musserende vin. De begynte med kvalitetsmusserende produsert på den tradisjonelle metoden fra dag en, og fikk ganske fort et godt rykte for sine flotte viner. Men de jobbet ikke bare for sitt eget vinhus, men for Crèmant generelt i Burgund, sønnen Gérard Vitteau ble en stor pådriver i gruppen for å få etablert Crémant de Bourgogne AOC i 1975. Han og kona Gabrielle tok naturlig nok over vinhuset og i 1978 gikk de over fra å kjøpe inn druer til å kjøpe sine egne vinmarker. Nå eier de 22 hektar og lager mange velrennomerte viner.

Vitteaut-Alberti Wild Blanc de Blanc er produsert på 20% Muscat Blanc, 35% Muscadet og 45% Chenin Blanc. Innbydende nese med god frukt, epler, sitrus, florale toner og brødbakst. Smakfull med god frukt, fin syre, og en lang og rik utgang. En veldig smakfull og deilig vin, meget godt kjøp.
Vitteaut-Alberti Blanc de Blanc Brut er lagd på 80% Chardonnay og 20% Aligotè. Fruktig nese med epler, sitrus, gjær og brødbakst. Den er smakfull og fruktig, god syre, lang ettersmak. En smakfull og fin Crèmant, mye vin for pengene.
Vitteaut-Alberti Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut er en ren Pinot Noir. Fruktig nese med delikate røde bær og røde frukter, sitrus, florale hint og bakst. Den er fruktig og rik på smak, tørr med god syre, fin og strukturert utgang. Godt kjøp.
Jeg må si jeg ble imponert over alle disse tre vinene, alle er smakfulle, godt balansert og veldig gode kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..