Nye årganger fra Jadot!

Annonselenke

I dag ser vi på noen nye årganger fra det franske vinhuset Louis Jadot!

Om vinhuset.
Historien om dette vinhuset starter i 1826 når familien Jadot kjøpte vinmarken Beaune 1er Cru, Clos des Ursules.
Maison Louis Jadot, en av Burgunds mest anerkjente og største produsenter, ble grunnlagt i 1859 og var ledet av Jadot familien frem til 1962 da André Gagey overtok.
Hans sønn, Pierre-Henry Gagey har drevet firmaet siden 1991.
De eier eller kontrollerer i dag ca. 170 hektar vinmarker i Burgund, fra Côte d’Or til Mâconnais, og helt ned til Beaujolais og produserer 8.5 millioner flasker fra 150 forskjellige appellasjoner.
Det som gjør at Louis Jadot skiller seg fra de fleste andre store produsentene i regionen, er antallet vinmarker de enten eier selv eller kontrollerer ved kontrakt.
78 hektar i Côte d’Or, gjør de til en av de største, 70 hektar i Beaujolais (Château des Jaques) samt det siste tilskuddet i Pouilly-Fuissé på 18 hektar (Domaine Ferret).
Nøkkelpersonen hos Jadot, vinmakeren Jacques Lardière, pensjonerte seg i slutten av desember 2012 og ga stafettpinnen videre til Frederic Barnier.
De produserer hovedsakelig Chardonnay og Pinot Noir men også noe Gamay og Aligotè.

Louis Jadot Beaujolais Villages 2020: Vinen har en frisk og fruktig nese, saftige røde bær, skogsbær, kirsebær og et hint av urter. Den er saftig og frisk også på smak, godt preg av ferske bær, god syre og sitter godt. En konsentrert og fin Beaujolais som passer godt til lyse kjøttretter som kalv, svin, fjærkre og vegetar.

Louis Jadot Bourgogne Couvent des Jacobins Rouge 2019 er også ute i ny årgang. Vinen har et lett og fruktig bærpreg, saftig med røde bær, kirsebær, litt jordsmonn og hint av fat. Smaken er saftig og elegant, fyldig med god fruktighet, fin syre og tanniner, god balanse. Sitter godt i munnen. En utrolig flott vin til  215 kroner! Passer til storfe, lam, kylling.

Louis Jadot Bouzeron 2019 er også ute i fersk drakt. Den er fersk og fruktig på smak, fint eple og sitruspreg, florale hint, minrealer. Den er fruktig og rund, god syre, konsentrert, lang ettersmak. En meget godt balansert og god vin, godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..