Flere nye årganger.

Annonselenke

Vi ser på litt flere nye årganger i dag:

De siste 200 årene har M. Chapoutier produsert vin i Frankrike (og nå også Australia), siden 1808 har familien med stor respekt for naturen lagd Hermitage, Côte Rôtie, Chateauneuf du Pape, Saint-Joseph, Crozes Hermitage og Luberon. Côtes du Rhône vinmarken deres er en av de eldste i Frankrike, der ble det plantet vinbusker for over 2000 år siden og det er der druene til Chapoutier Côtes du Rhône Belleruche vinene kommer fra. Som du ser på boksene så er det blindeskrift på de, det er spesielt! Michel Chapoutier, som nå styrer vinhuset, har kombinert tradisjon med en dynamisk kreativitet i familiebedriften for å produsere noen av  de beste vinene i regionen.

Chapoutier Côtes du Rhône Belleruche 2020 er produsert på 70% Grenache og 30% Syrah, 14% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Den er frisk og fruktig på smak, røde og mørke bær, skogsbær, urter og krydder. Den er fruktig også på smak, fin fylde og syre, sitter godt og lett krydret. En kvalitets-BiB, godt kjøp!
Kloster Eberbach Steinberger Riesling 2020 er også ute i rykende fersk årgang!
Vinen har en frisk og fruktig aroma, unge epler , sitrus, hint av gummi, tropisk frukt og mineraler. Den har sødmefull frukt, god syre, samme frukt som på nesen, velbalansert og lang utgang.
En godt balansert vin med en del restsukker som bør serveres til smaksrik mat, thaicurry, sushi, sashimi, chiliglasert fisk og kjøtt… Gjerne godt avkjølt. Meget god match til orientalske kjøkkenet. Alkoholprosenten gjør den også perfekt som lunsjvin!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..