Dievole Le Due Arbie Toscana 2019

Annonselenke

Dievole Le Due Arbie Toscana 2019 er relansert nå i høst, i perfekt tid til høstmaten!

Med historie tilbake til 1090, 10.mai for å være helt presis, er Dievole definitivt å regne som en klassisk eiendom i Toscana. Og med nye, ambisiøse eiere de siste årene – ser fremtiden både lys og bærekraftig ut. Gården spenner over et areal på om lag 400 hektar innenfor Chianti Classico-området omkring 12km nord for Siena. Majoriteten av de undulerte vinmarkene er høytliggende (300-450 moh).Vin og olivenolje har vært produsert i snart 1000 år på denne unike eiendommen. I dag er om lag 80 hektar plantet med vin, hvorav 55 hektar i produksjon – inndelt i de 16 originale parsellene fra slutten av 1000-tallet. Hver parsell er sitt eget univers – med unikt mikroklima, jordsmonn og soleksponering. Kalkholdig jordsmonn dominerer, i tillegg til leire, sand og kalkrik leirstein (‘marl’). Mesteparten av gården er naturlig nok plantet med den lokale druen sangiovese, men andre tradisjonelle druer som canaiolo, ciliegiolo og colorino. I tillegg til de hvite trebbiano og malvasia i San Colombano. I kjelleren kombineres moderne ståltanker med både store slavonske (80hl) og franske (40hl) eikefat. Druesammensetningen i dagens vin er oppdatert fra forrige versjon: Merlot 5%, Sangiovese 90%, Canaiolo 5%. Den har 12.5% alkohol og er organisk/økologisk sertifisert.

Vinen har en aroma av mørk, lett moden frukt, røde bær, kirsebær, hint av urter. Den er fruktig og fyldig på smak, fin syre, deilig bærfrukt, sitter godt og lenge i munnen. Tørr og matvennlig BiB til en god pris, passer godt til italiensk mat, pizza, kjøttretter og ost.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..