En nyhet fra Australia og en ny årgang fra Argentina!

Annonselenke

I dag ser vi på en septembernyhet fra Australia og en Argentiner ute i ny årgang!

Vi begynner i Argentina
Familien Catena har produsert vin i Mendoza i fire generasjoner. Mendoza ligger ved foten av Andesfjellene med et godt mikroklima for dyrking av druer.
Nicolás Catena kommer til å fremstå som den som grunnla Argentinas moderne vinhistorie. Han er utdannet økonom, og jobbet som gjesteprofessor i California før han reiste tilbake til Argentina, overbevist om at hvis man kunne lage så bra vin i California, så skulle en kunne gjøre det samme i Argentina. Han overtok et bulkvin firma, som hans farfar grunnla da han innvandret fra Italia. Nicolás solgte hele bulkvindelen og beholdt den lille delen som var ment til å lage kvalitetsviner. ‘Completamente loco’ – helt gal – var det som ble sagt av alle. Og det ble ikke bedre da han begynte å anlegge vinmarker langt over 1 000 moh! Men Catenas satsning var ikke galt i det hele tatt. Han forsket og eksperimenterte – noe han fortsatt gjør sammen med datteren Laura, og gjennombruddet lot ikke vente på seg.
Pasarisa Malbec 2019: Innbydende nese med mørke bær, bjørnebær, lett krydder, urter og florale toner. Den er fruktig med god syre, fin fylde, følger nesen med en lett strukturert og god utgang. En konsentrert og god Malbec, godt kjøp.

Punt Roads Winery
Dette er et familiedrevet vinhus i Yarra Yarra i Australia, med italienske aner. Joseph Napoleone kom nemlig fra Italia til Australia i 1926, her jobbet han i mange år for å tjene nok penger til at kona og de 5 barna kunne komme etter, dette gjorde de etter andre verdenskrig. De begynte først en eplefarm, før de noen tiår etter utvidet med vinmarker og kjøpte dagens eiendom. Det skulle vise seg å være en lang vei, og det var ikke før i 2001 at de lanserte sine første kommersielle viner. I dag er de dog kjent for å produsere flotte viner, samt cider!

Punt Road Shiraz 2020: Innbydende nese, krydret, med kjølig frukt og mørke bær. Den er fruktig med en mørk, saftig bærfrukt, litt urter, pepper og mynte i utgangen. En meget flott høstvin, perfekt til lam.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..