Claus Preisinger og naturvinene hans

Annonselenke

Tross sin unge alder har østeriske Claus Preisinger kommet langt i vinbransjen, han har produsert vin ved nordsiden av innsjøen Neusiedler see i Gols i Burgenland siden 2002 og har fått et meget godt naturvinsrenommé! Han konverterte vinhuset til biodynamisk produksjon i 2006 og er glad i de lokale druene Blaufränkisch, Zweigelt, Grüner Veltliner og St. Laurent, samt de litt mer internasjonale druene Pinot Noir, Merlot, Muscat og Pinot Blanc.

Claus er kun 41 år gammel, men har produsert hele 19 årganger allerede, han er utdannet ønolog og har blant annet jobbet i California. I 2004 ble han tatt opp i en vinmakergruppe i Burgenland ved navn Pannobile, dette er en gruppe av ni vinmakere som fokuserer på lokale druesorter for å dele idéer og å styrke Burgenlands profil internasjonalt. I kjelleren liker han å jobbe så enkelt som mulig, såkalt low/no intervention, og bruker en blanding av ståltanker, gamle eikefat og amforaer for å gjære vinene sine. Selvfølgelig spontangjært.


Claus Preisinger Pinot Noir 2019: Rustikk og konsentrert nese med mørke bær, krydder og jordsmonn. Den følger nesen med fin frukt og syre, godt balansert og runde smaker, sitter godt. En saftig og fin naturpinot.
Claus Preisinger Kalkundkiesel: Den har en fruktig nese med steinfrukt, florale toner, sitrus og hint av urter. Fruktig og rund på smak, god syre, lang og lett strukturert utgang. Smakfull og god vin, fint balansert.
Pannonia Natur: Mørke bær, skogsbær, urter og et lett krydderpreg på nesen. På smak er den fruktig, rund, god syre, godt balansert og en lang og lett strukturert ettersmak.
Claus Preisinger Zweigelt Kieselstein 2019: Mørke bær, blåbær, skogsbær, krydder og florale toner på nesen. Den er fruktig og rund på smak, bløt, lett syre, god konsentrasjon og en lang ettersmak. En meget smakfull og fin Zweigelt.
Claus Preisinger St. Laurent Ancestral Pet Nat: Den er preget av epler, florale toner, sitrus og gjær på nesen. Smaken er konsentrert, fruktig med god syre, lett gjærpreg og godt skum, lang ettersmak. En syrefrisk og god vin.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..