Vin til vilt!

Annonselenke

I dag ser vi på vin til vilt!

Ch. Salettes Bandol 2015: Vinhuset Château Salettes ligger mellom Marseille og Toulon, ved middelalderlandsbyen Cadiére D`Azur i Provence. Det er 18 generasjoner som har eid Salettes siden 1604, og i dag eies det av Jean Pierre Boyer. Det er 40 hektar vinmark, og det produseres både hvit-, rosé og rødvin etter økologiske prinsipper.
Vinen er produsert på 85% Mourvédre, 10% Grenache og 5% Cinsault, den har ligget 19 måneder på brukte fat. Vinen har en nese med mørke frukter, mørke bær, lett krydder og mokka. Den er fruktig og strukturert på smak, god syre og tanniner, lang og tørr utgang. En deilig kjøttvin, den går både til litt lettere kjøttyper samt rødt kjøtt.Dom. des Escaravailles Les Sablières Côtes du Rhône 2018:  Dette er en relativt ny aktør i dette veldig tradisjonsrike landskapet. Dagens eier, Gilles Ferran, er tredje generasjon og driver vingården
med til sammen 55 hektar i Rasteau og Cairanne etter økologiske prinsipper.
Navnet kommer fra det lokale ordet for bille som refererer til kallenavn på munkene i 1600-tallet med sorte lange kutter.
Eiendommen ble kjøpt av Jean-Louis Ferran i 1953 og Gilles er tredjegenerasjon og tok over i 1999. Escaravailles ligger på ca 250 moh på brått skråninger og gir perfekte vekstmuligheter. Skråninger gir bra drenering, leiren i jordsmonnet beholder vann i tørkeperioder og høyden gir kjølige netter som gir bra modning. på druene. Vinen har en innbydende og klassisk nese med mørke bær, krydder, hint av animalske og florale toner. Den er fruktig med god fylde og syre, røde frukter, fin struktur i en lang ettersmak. En klassisk og fin Rhône, god pris!

Dom. des Escaravilles Rasteau Argilla ad Argillam 2018: Denne vinene kommer fra samme produsent som over, Grenach 60%, Syrah 40%, 15.5% alkohol. Frisk og fruktig nese, kompleks, mørke bær, lett krydret. Veldig fyldig, konsentrert frukt, god syre, rund, flott struktur i en lang og tørr ettersmak. En meget flott og kompleks Rasteau! Nydelig viltvin!
Dom. Grand Nicolet Rasteau Terre des Bertrand 2017: Produsert på Syrah 20%, Grenache 70% og Carignan 10%, 14.5% alkohol. Innbydende nese med mørke bær, fruktig, skogsbær, blåbær, urter og krydder. Den er fruktig på smak, god syre, saftig, sitter godt og tørt med en fin struktur i en lang ettersmak. En godt balansert og god vin, meget godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..