Zenato Valpolicella Classico Superiore 2017

Zenato Valpolicella Classico Superiore 2017 fikk jeg i gave som godtgjørelse for et lite fotooppdrag jeg gjorde i vinter, og jeg husker faktisk ikke sist jeg smakte den. Men denne skal jeg kjøpe inn flere av!

Om produsenten.
Vinhuset Zenato er nok kjent for mange og det fylte 60 år i år, Sergio Zenato startet det hele og det er nå barna hans som driver familiegården videre med lidenskap. Som Sergio er Alberto og Nadia Zenato interessert i gamle druetyper og respekterer gamle tradisjoner kombinert med moderne nytenkning. De produserer mye mindre vin enn de har mulighet til for å gi maksimal oppmerksomhet og derav kvalitet til den vinen de produserer, det kjennes på vinen deres!

Om vinen.
Vinen har følgende druesammensetning: Corvina 80%, Molinara 5%, Sangiovese 5% og Rondinella 10%. 13.5% alkohol og 5.6 gram sukker per liter.

Vinen har en deilig og fruktig aroma, røde bær, mørk frukt, hint av rosiner, krydder og vanilje. Den er fyldig og godt balansert, god syre/sødme, et behagelig krydderpreg i en lang utgang. Konsentrert og fin kosevin, også god til rødt kjøtt og italienske retter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..