To fine viner fra Frankrike.

Annonselenke

I dag ser vi på to viner fra appellasjonen AOC Moulin-à-Vent, som jeg skal skrive mer om senere i år, men først: Château du Moulin-à-Vent Champ de Cour 2019 og Château du Moulin-à-Vent  La Rochelle 2019!

Vinhuset ligger helt sør i Burgund, og Château du Moulin-à-Vent er oppkalt etter den flotte 300-år gamle vindmøllen som ligger på toppen av Les Thorins-åsen. De har 37 hektar med vinmark på 3 vinmarker; Les Vérillats, Le Champ de Cour, La Rochelle og har kun druen Gamay på ca. 40 års alder. Det er Parinetfamilien som har eid vingården siden 2009 og investert mye penger og tid i fornying og forbedring.

Château du Moulin-à-Vent Champ de Cour 2019 (ute i 2014-årgang) er produsert i et opplag av 2915 flasker og 300 magnum og kommer fra enkeltvinmarken ‘Champ de Cour’ på
3,285 hektar. Det er en ren Gamay, 20% fatlagret i 13 måneder, 80% ståltank i 6 måneder.
Mørke bær på nesen, kirsebær, skogsbær, florale hint og krydder. Den er konsentrert på smak, krydret og smakfull, bløt med en lang og rund utgang. En utrolig god balansert og fin vin, og det kommer fra hun som ikke er den største fan`en av Gamay. En vellykket vin!

Château du Moulin-à-Vent La Rochelle 2019 (ute i 2014-årgang) er produsert i et opplag av 1450 flasker, 215 magnum og 28 jeroboams og kommer fra enkeltvinmarken ‘La Rochelle’ på
4,218 hektar. Det er en ren Gamay, 30% fatlagret i 13 måneder, 70% ståltank i 6 måneder.
Den har en innbydende nese med mørke bær, bringebær, jordbær, florale toner, jordsmonn og krydder. Den er fruktig, god fylde og syre, fine tanniner i en lett krydret utgang. En myk og godt balansert vin som har lang levetid.

Begge meget lovende og interessante viner, kan lagres i 10+!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..