Kina Karo – aperitiffen lever igjen!

Annonselenke

I dag skal vi se på en spennende aperitiff fra Frankrike, som nesten ble glemt…

Historien om Kina Karo begynte i sør-Frankrikepå slutten av 20-tallet, da var kininbaserte aperitiffer veldig populært! Det ble solgt inn som sunt, både medisinsk og sosialt, en daglig aperitiff var sterkt anbefalt. André Carreau fra den lille landsbyen Fabrezan begynte i 1928 å forske på den «perfekte» aperitiffen, blant annet med kombinasjoner av krydder, urter og denne sør-amerikanske trebarken en kan produsere kinin fra. Etter hvert finner han en oppskrift han er fornøyd med, og Kina Karo er født! På 60-tallet var denne utrolig populær, men dessverre har populariteten både til denne aperitiffen og andre falt de siste tiårene. Det er derfor gledelig at Aurélien Carrelas i dag forsøker å gjenopplive denne spennende franske drikken, som er knyttet til både historien og kulturen til denne området i sør-Frankrike.

Kina Karo består av 13 aromatiske planter og krydder, som appelsin fra Haiti, kininbark fra Ecuador, kanel fra Madagascar… Dette gir en spennende og unik smak undertegnede ikke har smakt før hvert fall. Oppskriften har vært hemmelig siden 1928, men vi vet at krydderne har blitt maserert i tørr hvitvin i 5 dager og tilsatt betesukker. Den er ikke tilsatt farge eller noen kunstige tilsetningsstoffer.

Det er aromatisk og innbydende på nesen, det dufter rustikk på en positiv måte, krydder, florale toner, urter… Den er smakfull, følger nesen med kanel, vanilje og sitrus, sitter godt og varmt. En spennende og annerledes drink, server gjerne kald med en isbit og en sitronskive. Drikkes alene, med tonic eller ingefærøl.
En spennende aperitiffdrink jeg gjerne kunne tenke meg å se i Norge, da den ikke er å finne her enda – på tide å ta aperitiffen tilbake??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..