Carlin de Paolo

Det Piemonte-baserte vinhuset Carlin de Paolo har foreløpig kun en vin på Vinmonopolet, en Barbera på Bag in Box, men vinhuset har flere spennende viner som undertegnede gjerne ser i Norge i fremtiden, blant annet fra en av Italias aller ferskeste DOCG-appellasjoner!

Carlin de Paolo
Det familiedrevne vinhuset drives i dag av fjerde generasjon, Giancarlo og Davide, barnebarna til Paolo som grunnla det. Navnet på vinhuset kommer fra bestefar Paolo og faren Carlo, som hadde kjælenavnet Carlin. De to guttene driver ikke vingården selv, de har god hjelp fra sine foreldre, samt de to småbrødrene sine, Lorenzo og Paolo og andre familiemedlemmer. Og det er hardt arbeid, samhold og familie som har holdt denne familiegården gående i tiår etter tiår, logoen er en tegning av grunnleggeren, som strider gjennom vinmarkene med kroket rygg, men med knyttede never og et smil om munnen. Selv om tradisjonene holdes i høy hevd har de satset på  å kombinere det med moderne utstyr og en bærekraftig vinmaking. De mener at den beste ingrediensen i en vin er ærligheten til vinmakeren.
I tillegg til å ha de «klassiske Piemontevinene» liker de å leke seg litt med forskjellige druer, små appellasjoner og stiler, et godt eksempel er deres Cisterna d`Asti Superiore som redaktøren var så heldig å få smake. Cisterna DOC ligger mellom Canale og Asti og her er det druen Croatina som er sjef, en drue som kan minne noe om Dolcetto med sin noe tanninrike stil som lett kan ha fordel av litt lagring før den drikkes.

Terre Alfieiri
Dette er et utrolig spennende område som «ingen» hadde hørt om før i 2009 da den ble en DOC, og enda bedre kjent i 2020 da den ble oppgradert til en DOCG. Hvis du er kjent med Roero DOCG så ligger denne nye appellasjonen rett ved siden av, og mellom byene Alba og Asti. Her produseres det Nebbiolo og Arneis. Minimumsinnhold for alkohol er følgende; 12.0% for Arneis; 12.5% for Arneis Superiore; 13.0% for Nebbiolo; 13.5% for Nebbiolo Superiore eller Riserva.

Lagring: For standard Nebbiolo, minimum 4 måneder; for Arneis Superiore, minimum 6 måneder; for Nebbiolo Superiore, minimum 1 år, inkludert 6 månder  på fat; for Nebbiolo Riserva, minimum 2 år, inkludert 12 måneder på fat.

Carlin de Paolo Terre Alfieri Arneis 2020: Vinen har en frisk og fruktig nese med gule frukter, sitrus, krydder og hint av tørket sultana. Den er fruktig på smak med god syre, en lett krydret og fint strukturert utgang. En flott vin som representerer den nye DOCG`en på en flott måte.

Carlin de Paolo Terre Alfieri Nebbiolo 2018: Innbydende nese med rød frukt, mørke bær, teblader, florale toner og krydder. Den er fruktig på smak, god syre, følger nesen med en lang og strukturert utgang. En meget fin Nebbiolo.
Denne vinen fikk nylig 91p av James Suckling og 90p av Robert Parker.

Carlin de Paolo Cisterna d`Asti Superiore 2018: Vinen har en kompleks og innbydende nese, mørke bær og frukter, krydder og hint av fat. Den er fruktig med fin syrestruktur, smakfull og godt balansert, lang utgang. En spennende og innbydende vin som gjør det fristende å utforske denne DOC`en nærmere.

Carlin de Paolo Piemonte Barbera: Vinen har en frisk og fruktig nese, kjølige mørke bær, kirsebær, florale toner og krydder. Den er syrefrisk og lett strukturert på smak, saftig og lang utgang med urter og krydder. En saftig og flott Barbera på BiB, meget matvennlig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..