Feddie – en kvinnelig suksess!

Annonselenke

Nok et norsk destilleri til topps!

Feddie Distillery vant den eneste gullmedaljen i London Spirits Competition i april, nok en bragd fra et norsk destilleri, og det bare åtte måneder etter lansering på det norske markedet!
Noe av det som er spesielt med denne produsenten er at det kun er kvinnelige investorer (320 stykker) i firmaet, ikke minst en fasinasjon for miljøvennlig brennevinsproduksjon.

Feddie Ocean Distillery er et lite, men modig voksende destilleri i havgapet på øya Fedje, nordvest for Bergen. Det ble etablert våren 2020 og gin var det første produktet de lanserte på det norske markedet. Det består av et lag av kunnskapsrike menn og kvinner med både erfaring og dedikasjon til norsk håndverk.

En liten funfact er at øya de produserer brennevin på er det nærmeste punktet på norsk jord til Skottland.
De kombinerer destinasjonsutvikling, lek og spektakulære hotellplaner med destillerivirksomhet og skyhøye ambisjoner for kvalitet på alle sine produkter.
Whisky er både drøm og mål, og de første flaskene er klare for markedet først i 2023.
De henter inspirasjon fra naturen og havets mytologi, har verdivalg i ryggmargen samt landets første og eneste økologiske giner i det norske markedet i dag.
Det er den anerkjente bartenderen og destillatøren Therese Storebø Østervold som er kvinnen bak den prisvinnende gin`ene jeg har fått smake.

Feddie Ocean Nine Sisters Gin
Havguden Ægir og hans gudinne Ran symboliserer havets kraft. De ni døtrene er bølgene. Myten og Nine Sisters er Feddie Distillery’s identitet for deres merkevarer, skapt av havet og bølgene. Den er produsert på Sprit (økologisk hvete), lakrisrot, geitrams, granskudd, rosepepper, einebær, koriander, angelica rot og orris rot.
Gin`en har en ren og pen nese med koriander, florale toner, sitrus, litt einebær, skog, pepper og krydder. Den har en rund, ren smak med sitrus, lett og fruktig sødme, fint krydderpreg i en lang utgang.

Feddie Ocean Nine Sisters Summer Gin
Dette er en rosa gin som ikke er en pink gin… (Den er naturlig farget med hibiscus) Den er produsert på Sprit (økologisk hvete) og blant annet grapefrukt, granskudd, einebær, koriander, angelica rot og orris rot. Den har en konsentrert nese med sitrus, ferske einebær, skog, urter og krydder. På smak er den rund og frisk, følger nesen, en lett sødme som balanseres av et godt sitruspreg, lang ettersmak som sitter godt. En meget smakfull og god gin, flott balansert!

Jeg er spent på å følge utviklingen og ikke minst på whiskyen som er på vei.

Fakta: London Spirits Competition ble arrangert for femte gang I år. Juryen består av velrenommerte bartendere, barsjefer og mixologer, derfor rangeres denne konkurransen høyt blant bartendere og restaurantfolk. London Sprits Competition har hovedfokus på det europeiske markedet, men destillerier fra hele verden er godt representert og konkurransen er hard. 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..