Australske og New Zealandske godsaker og en joker fra USA!

Annonselenke

I dag ser vi på disse australske godsakene:

Wynns
Wynns er den ledende vinprodusenten i Coonawarra sør i Australia, og hjernen bak er den kvinnelige vinmakeren Sue Hodder. Hun var i Norge i august, og irriterende nok hadde jeg ikke anledning til å møte henne (jeg ble nemlig spurt). Eiendommen i denne ganske kjølige vinregionen inkluderer noen av de eldste vinplantene du finner i hele Australia, og de første ble plantet av skotten John Riddoch allerede i 1890 – og vingården bygget i 1891. Området er preget av såkalt «terra rossa soil» som på italiensk bety rød jord og er egentlig typisk for Middelhavsområdet.
Wynns, slik vi kjenner det i dag, ble skapt i 1951 da Samuel Wynn kjøpte gården og vinmarkene med hovedmål om å lage «Australian claret» australske viner med inspirasjon fra Bordeaux. I dag lager Wynns også spennende hvite viner av riesling og Chardonnay.

Wynns Coonawarra Chardonnay 2020 er en ren Chardonnay på 13.5%. Ren og pen nese med fruktige gule epler, sitrus, hint av urter. Den er rund og fruktig på smak, fin syre, lett bitt i utgangen. En fyldig og fin Chardonnay med balansert sødme, meget godt kjøp.

Wynns Coonawarra Shiraz 2019 er en ren Shiraz, ligget 13 måneder på fat og har 13.6% alkohol. Fruktig nese med mørke bær, skogsbær, lett krydder- og fatpreg, vanilje og sjokolade. Den er fruktig på smak, rund og fyldig, god syre og fin tanninstruktur, sitter godt. En smakfull og god vin, mye vin for pengene!

Wynns Coonawarra Cabernet Sauvignon 2018 er produsert på 100% Cabernet Sauvignon, den har vært lagret 14 md. på franske fat. (82% brukte og 18 % nye.) 13.7% alkohol.
Vinen har en deilig aroma av moden mørk frukt, mørke bær, solbær, florale hint og krydder. Den er fyldig og bløt, moden frukt, god syre, balanserte tanniner i en lang og god ettersmak. Veldig god Cab, godt kjøp!

 

Skrikende gris
Squealing Pig Wines har vinhus i Awatere-dalen i Marlborough i New Zealand. Som vinprodusenten selv sier: «Vi lager vin, akkurat som mange andre, vi passer bare på å ha det mer moro enn de andre når vi gjør det!»
De lager tre forskjellige viner, den første lagde de i 2010; en Sauvignon Blanc med punch, i 2012 kom de med en pinot noir og i 2013 lagde de en spennende pinot gris, det siste tilskuddet er en Shiraz.

Squealing Pig Central Otago Pinot Noir 2020: Vinen har en frisk og typeriktig nese med røde bær, mørk frukt, krydder, hint av mokka og kaffe. Den er saftig og har fin frukt og syre, lett krydret utgang med hint av fat og sjokolade. Den har blitt ørlite mer balansert enn tidligere og er derfor et enda bedre kjøp!

Squealing Pig Marlborough Sauvignon Blanc 2020: Vinen har en sødmefylt aroma av fersken, litt pære, stikkelsbær, urter, et lite sitrussting og blomster. Smaken følger lukten og den er ung og aromatisk, preget av fersken, ananas, sitrus, nesle og annen tropisk frukt, tørr utgang. Dette syns jeg er en morsom New Zealandsk vin, godt balansert. En av de beste hvite på PET!

Pepperjack Grenache 2020 er en vin fra Saltram Wine Est. i Australia, den er en ren Grenache, lagret 9 md. (40% ståltank, 60% brukte fat), 14.5% alkohol. Den har en innbydende og fruktig aroma med kirsebær, jordbær, bringebær og krydder. På smak er den rund, tørr med fine tanniner og god syre, ganske lang utgang. Ypperlig kjøttvin, godt kjøp!
19 Crimes Cali Red 2020 kommer fra 19 Crimes, som jeg har skrevet om tidligere, men i en Snoop Dog versjon i USA! 65% Petite Sirah, 5% Merlot, 30% Zinfandel, 13.5% alkohol og 19 gram sukker per liter.
«19 Crimes is defiant by nature, bold in character, and always uncompromising. We are proud to partner with entertainment icon, Snoop Dogg, who embodies all these qualities, and more, through hard work and perseverance. Snoop Dogg is a culture creator, innovator, and a leader in pop culture.»
Den er fruktig på nesen med moden mørk frukt, florale hint, lett krydder og vanilje. Den er rund og fyldig, fruktig, noe sødmefull, ettersmak med sjokolade og vanilje. En noe søt vin om en liker tørr rødvin, men den fungerer absolutt til mørk sjokolade eller som en kosevin.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..