Boblende spesial!

Annonselenke

I dag ser vi på noen bobler, perfekt til den kommende festsesongen. 3 ulike musserende fra 3 ulike land!

Vi begynner i Spania. Vinhuset Pares Balta er et familiedrevet selskap med aner helt tilbake til 1790.
Familien som driver gården i dag tok over på 1970-tallet og det er barnebarna Joan og Josep Cusiné Carol som har tatt over driften etter en dedikert bestefar og far.
De to flotte kvinnene Elena Jiménez og Marta Casas som er utdannet ønologer og gift med brødreparet har fingrene med i spillet når det kommer til vinmaking og man kan si at det er en flott match!

Parés Baltà Brut Nature er produsert på Xare-lo 42%, Macabeo 31%, Parellada 27%, har 11.5% alkohol og 3 gram sukker per liter. Den har en klassisk nese med epler, sitrus og mineralske hint. På smak er den lett moden, følger nesen, tørr med frisk syre, lett men ganske lang utgang med noe bitterhet. En klassisk og fin Cava, fingermat.

Vi svinger oss så innom Italia! Vingården La Jara ligger 5 mil utenfor Venezia, midt i hjertet av proseccoland!
De har 50 hektar vinmark, det meste økologisk. «Jara» betyr grus og det er det som kjennetegner vinmarkene deres, de ligger ikke så langt unna elven Piave og det er her dette unike jordsmonnet kommer fra i form av limestone. La Jara har vært eid av Marionfamilien siden 1891 og de produserer mange viner under det økologiske prinsippet med ultramoderne utstyr, de er i det store og hele veldig dedikerte til den naturlige prosessen med å produsere vin.
La Jara Zeroassoluto Spumante Extra Brut er en spumante produsert uten restsukker, den er lagd på 100% gleradruer.
Den har en aroma av pære, aromatiske blomster, syrlige bær og grapefrukt. Den er veldig tørr, fin struktur og godt balansert ift. syre.
Anbefales til lette retter med spekemat, lyst kjøtt, fisk, sjømat og milde oster.
Vi hopper så til Frankrike! Det er Marie-Luce Métaireau og mannen Jean-François Guilbaud som driver vinhuset i dag, etter at hun tok over etter faren. Beliggenheten kunne ikke vært bedre, midt mellom elvene Sèvre og Maine i hjertet av Muscadet. Den 9 hektar store vingården har relativt gamle vinplanter, fra 30 år gamle helt tilbake til vinplanter fra 1937, det drives økologisk og alle druer høstes for hånd.
Louis Metaireau Grand Mouton Extra Brut er produsert på Melon de Bourgogne, druene kommer fra noen av de eldste vinnmarkene og den har ligget 6 måneder sur lie og 12 måneder før degorgering. 12% alkohol. Vinen har en frisk og fruktig nese, epler, sitrus og hint av brød. Den er fruktig og frisk også på smak, lett fedme og en smak som sitter godt. Meget godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..