Fårikålsesongen er ikke over!

Annnonselenke

I dag ser vi på en blandet pose drops til fårikål! Du har sikkert rukket å spise noen kjeler med fårikål, men lag en til da vel – og test en av disse til (og du, disse passer også til pinnekjøtt):

Forfriskende syre er nøkkelen. En klassisk kombinasjon er en frisk hvitvin fra Tyskland eller Østerrike laget på Riesling eller Grüner Veltliner-druer.

Kein Name Niederösterreich Grüner Veltliner 2020: Vinen er frisk og fruktig på nesen, epler, pære, litt gress, urter, stikkelsbær og hvit steinfrukt. Den er rund og fruktig, god syre, lett og sitter godt.
En allsidig og fin Grüner V!

Kein Name Riesling Brut er også et godt alternativ: Vinen har en innbydende nese med ferske epler, sitrus, grapefrukt, hint av petro og kjeks. Ren, frisk og fruktig, god syre, lang og lett mineralsk utgang. Fruktig og smakfull uten å bli for søt.

Disse vinene tilbyr fine aromaer av epler og urter og har god smakskonsentrasjon. Derfor passer de veldig bra til fårikål. Oransjevin, egentlig hvitvin som har lengre kontakt med druenes skall i vinlagingen, har vært mye omtalt i de siste og er helt perfekt til fårikålen fordi den har enda tydeligere smakskompleksitet og tyngde enn hvitvin. Península Skin Contact fra Spania kan jo passe bra!

Vinen har en innbydende nese med moden sitrus, tørket gul frukt, urter og et fint skallpreg. Den er tørr med god syre og struktur, følger nesen med et godt sitruspreg, fin fylde i en ganske lang utgang. En oransjevin det er lett å like! Deilig alene også!

Champagne er for noen kanskje en overraskende match til fårikål, men den funker utrolig bra til de fleste klassiske, norske retter, på grunn av høy friskhet, syrlighet og kompleks smak. Skal man være litt mer jordnær, som retten selv, kan man finne en annen musserende vin laget med tradisjonell metode med lagringspreg.
For eksempel Sør-Afrikanske Pongrácz Blanc de Blancs: Den har et fint preg av epler og sitrus på nesen, hint av mineraler og brødbakst. På smak er den slank og følger nesen, god syre og fin frukt, tørr utgang. En versatil og elegant musserende vin.

Hva med rødvin? Det går også, så lenge du velger riktig rødvin! Luigi di Grasso Piemonte Barbera 2020 er ypperlig, Barbera passer til utrolig mye forskjellig mat! Røde og mørke bær på nesen, skogsbær, lett urte- og krydderpreg. Godt med frukt på smak uten å være søt, godt syrebalansert, lett strukturert utgang. En fin billig-Barbera.

Kjøre eller gravid? Hva med JJ Leitz Pinot Noir Alcohol Free? Pinot Noir er også en drue som takler mye forskjellig mat.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..