2 dessertviner du bør unne deg til jul (om du får tak i de)!

Annonselenke

I dag skal jeg tipse dere om to viner som du ikke finner ved vanlig søk på Vinmonopolet, men som må spesialbestilles eller finnes i butikk. Den ene er fra 2005, den andre er fra 1992, og vet du hva? Prisene er superrimelige ift alder og kvalitet! Dette er vinene du bør unne deg til jul!

Vinene jeg snakker om er Pereira d’Oliveira Malvazia 1992 og Pereira d’Oliveiras Malvazia 2005! (Og hvis du vil ha flere Madeiratips bør du lese nyeste Vin&Brennevin som kommer i starten av desember)

D’Oliveira
Dette er et lite familieeiet firma etablert i 1850 som produserer ca. 1500 hl årlig totalt. Produksjonen av årgangsmadeira er naturligvis langt mindre. Eksempelvis finnes det bare 1,5 ha med Terrantez-druer, dermed blir kvantumet begrenset og vinene sjeldne. Druene dyrkes i bratte terrasser, med oppbinding et stykke over bakkenivå for å minimere råte i det fuktige klimaet. Innhøsting for hånd, gjæring på ståltank uten skallkontakt. Lagring på fat mer enn 20 år. Det spesielle med D’Oliveira er at man lar vinene ligge på fat helt til man får en bestilling fra kunde dermed oppnår man maksimal konsentrasjon av vinene. Et besøk på Madeira er anbefalelsesverdig, og Luís Oliveira står parat til å varte opp med over 100 år gamle viner til den som måtte stikke innom vinbutikken i Funchal.

Pereira d’Oliveira Malvazia 1992: Den har en innbydende nese med tørket frukt, fint utviklet, karamell og fat, kompleks. På smak er den fyldig og sødmefull, god syre, fin balanse, lett utviklede smaker i en lang og kompleks utgang. Flott balansert og god Madeira som fortsatt har både friskhet og dybde.

Pereira d’Oliveiras Malvazia 2005: Tørket frukt og sitrus på nesen, karamell, nøtter og fat. Den er sødmefull med frisk frukt og god syre, lang utgang som sitter godt med et fint preg av karamell og fat. En meget god Madeira til en god pris!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..