La Spinetta Langhe Nebbiolo

Annonselenke

Vi ser på en novembernyhet! La Spinetta Langhe Nebbiolo:

På begynnelsen av 1960-tallet var Giuseppe Rivetti, med kallenavnet ‘Pin’, og hans kone, Lidia, begge dyktige og dedikerte bønder med takknemlighet og kunnskap for tradisjon, samtidig som de
var nysgjerrige på fremtiden. De eksemplifiserte ydmykhet, respekt og ambisjon. Dette er verdiene som fremdeles definerer filosofien til La Spinetta. I 1977 begynte barna (Carlo, Bruno, Giorgio og Giovanna), med støtte fra foreldrene, den første produksjonen av deres Moscatoviner; Bricco Quaglia og Biancospino. Dette var en av de første single-cru Moscatoene som ble produsert i Italia.

I 1989 så Pin dagslyset. Observasjon og samarbeid med andre produsenter gjorde at denne vinen ble laget med nye idéer om vinfremstilling og med de nyeste vinmarks- og kjellerteknikkene. Planen var å lage en vin med internasjonal appell, men også en som var dypt knyttet til Piemonte-territoriet. Erfaringene fra denne produksjonen viste seg å være et verdifullt verktøy da de nærmet seg Barbaresco. Deres første Barbaresco, Gallina, ble opprettet i 1995, den ble fulgt av Starderi i 1996 og til slutt Valeirano i 1997. De tre barbarescoene er laget nøyaktig likt i kjelleren. Vinene fremhever de unike forskjellene for hver enkelt vinmark. I 2001 vendte La Spientta fokus mot Toscana og opprettet en ny vingård, Casanova della Spinetta. Et nytt område og med respekt for lokale druesorter, som i dette tilfellet var Sangiovese. Og flere nyheter ser ut til å komme i årene fremover…

La Spinetta Langhe Nebbiolo er en ren Nebbe, den har ligget på brukte franske eikefat, 12 md modning. Deretter 4 måneder på flaske. Den har 14% alkohol og et godt potensiale for lagring i kjelleren. Den er innbydende på nesen med mørke bær, lett krydder, florale toner, teblader, jordsmonn og fat. På smak er den konsentrert, typeriktig med god syre og tanniner i en lang og tørr ettersmak. En godt balansert og fin Nebbiolo med lang levetid i kjelleren.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..