To høstnyheter

Annonselenke

Disse to kom på polet i høst! Ricossa Barbera del Monferrato Frizzante og Plaimont Nature Secrète!

Plaimont
I de siste årene har en dynamisk gruppe vinbønder fra Plaimont, forpliktet seg til å dyrke druer økologisk. Denne tilnærmingen krever en høy nøyaktighet for å sikre en regelmessig innhøstning. Etter noe prøving og feiling har de nå funnet de sterke båndene til økologisk dyrking i egnede områder som gir høy kvalitet på druer og vin, og som gir best harmoni med miljøet.

Jeg besøkte Plaimont i 2018, og det var tydelig at de hadde en klar miljøvisjon, det er flott å se at de fortsetter med dette!

Vinhuset Plaimont er en samling produsenter fra regionen sørvest i Frankrike. Her ligger blant annet vinområdene Saint-Mont, Madiran og Vin de Pays des Côtes de Gascogne. I 1979 bestemte noen av de mest erfarne vinbøndene i regionen seg for å gå sammen om et prosjekt for å få kvaliteten på vinene herfra tilbake til fortidens storhetstid. Sammen grunnla de Plaimont, og deres filosofi har hele tiden vært å benytte seg av gamle tradisjoner og miljøvennlige metoder for å verne om arven og landjorden for fremtiden. Vinhuset Plaimont hjelper også unge vinbønder med å sette opp sin egen produksjon i området.

Plaimont Nature Secrète er produsert på Fer (Braucol, Servadou) 23% og Tannat 77%. Mørke bær på nesen, mørk frukt, plommer, urter og krydder. Den er fruktig og rund på smak, god syre, tørr utgang. En ok vin for prisen.

Vinhuset Ricossa, en del av vinkonsernet MGM Mondo del Vino, har egne vinmarker i Piemonte der de lager Barbera, Barolo og Barbaresco-viner. Ricossa-navnet går tilbake til 1800-tallet da de drev et destilleri der hvor vinhuset i dag ligger. Det kjente destilleriet Ricossa, ble fort et populært stoppested på veien gjennom fjellene i Piemonte. Her ble reisende ønsket velkommen som en del av familien.
I tillegg til å eie en del vinmarker selv kjøper vinhuset Ricossa også en del vin, og sørger hele tiden for topp kvalitet!
Druene til denne vinen kommer utelukkende fra DOC Monferrato, som ligger nærme byen Aqui Terme, i hjertet av Piemonte. Ricossa er en pioneer med denne tørre, «fizzy» rødvinstypen.

Ricossa Barbera del Monferrato Frizzante er da en perlende vin basert på Barbera. Mørke bær, urter og krydder på nesen, litt skallpreg. Den er fruktig, tørr med fin syre, lang og strukturert utgang. En artig vin å servere som aperitiff eller til fingermat.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..