Hennessy Very Special

Hvis du skal få tak i denne godbiten, Hennessy Very Special, før jul må du skynde deg, den må nemlig bestilles! Med mindre du bor nær Lillehammer, Moelv, Oppdal eller noen av de andre polene som har tatt den inn (dette ser du på «Vis butikker med varen på lager»). Hennessy-huset har siden etableringen i 1765 opprettholdt tradisjonene for å støtte avantgarde kunstnerne. I dag feier Hennessy-huset urban kultur og moderne kunst gjennom partnerskap med kunstnere i forbindelse med designet av Hennessy Very Special.

Året går mot slutten, og den hyggelige og varme juletiden er rett rundt hjørnet. I den anledning hedrer Hennessy-huset naturen i sitt flaskedesign. Det luksuriøse og høytidelige designet på årets Hennessy Very Special-flaske er designet av den franske kunstneren Julien Colombier og vil være tilgjengelig i begrenset opplag – perfekt som vertinnegave, til kaffe og kaker eller som gave under treet. Julien Colombier er en selvlært fransk kunstner som finner inspirasjon hovedsakelig fra naturen. Hans kreasjoner består av drømmelignende tropiske skoger proppet av farger. Colombier ser på naturen som en kombinasjon av flere elementer, mens hos Hennessy-huset er naturen en del av DNA-et og skapelsesprosessen av konjakk. Colombier starter sine kunstverker på et sort lerret hvor han utvikler og bringer frem sitt poetiske språk til et design bestående av en festlig og kraftfull jungel som skjuler elementer som både druer og vinblader.

Cognacen er en fin blanding av mer enn 40 forskjellige eaux-de-vie nøye valgt fra de fremste voksende områdene i Cognac-regionen og valgt for sine livlige egenskaper. I en alder av opptil åtte år bringes cognacene til modenhet i nye franske eikefat i Limousin som gir kraften fra de første tanninene sine til å føde en gammel aromatisk cognac.
Den er innbydende på nesen med tørket frukt, moden sitrus, lett krydder og fat på nesen. På smak er den harmonisk, kraftfull men rund og godt balansert, ligger lenge i munnen. En cognac som er rik på smak, fyldig og deilig. Absolutt en topp jule-avec.

Lag en julecocktail
I esken med Hennessy Very Special, spesialdesignet av Julien Colombier, følger det også en oppskrift på en signaturcocktail som passer perfekt til julen: Twinkle Jasmine Cocktail med
Hennessy Very Special. Denne drinken har en floral undertone, samtidig som den er lett og forfriskende.

Twinkle Jasmine Cocktail

Ingredienser
• 40 ml Hennessy Very Special
• 15 ml juice fra sitron
• 15 ml sukkerlake
• 60 ml Jasmin-te

Fremgangsmåte
Tilsett alle ingrediensene og godt med is i en shaker, rist så shakeren godt før du heller drinken over en sil, i et glass med is. Pynt med sitronskall.

Du kan også helle 40 cl Hennessy Very Special i et lite vinglass og toppe med musserende vin, det er en elegant aperitiff! Gjør den ekstra glitrende med spiselig glitter blandet med melis på kanten.

 

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..