Nye årganger!

Annonselenke

Alltid moro med nye årganger, og her får du i tillegg gode tips til viner å drikke i jula! Både Riesling og de røde vinene er ypperlig til ribbe og pinnekjøtt.

Vi begynner i Mosel med en produsent jeg besøkte i 2019:

Maximin Grünhäuser Pinot Noir 2019: Komplekse toner av mørke bær, krydder, røde frukter, lett utviklet. Den er tørr med god frukt på smak, saftig syre, medium fylde og en ganske lang utgang. En lett og fin Spät.
Maximin Grünhaus Schloss Riesling Trocken 2020: Ung og fruktig nese med et fint eplepreg, hint av urter og sitrus. Den er god og rund på smak, fyldig, fin frukt og god syre, tørr utgang. Hakket bedre enn de forrige utgavene, meget godt kjøp!

Grünhaus
Maximin Grünhaus Grünhauser Riesling Trocken 2020: Fruktig nese med epler, sitrus og mineraler. På smak er den fruktig med god fylde, god syre, tørr og ganske lang utgang. Ung men lovende vin til en meget god pris!
Maximin Grünhaus Bruderberg Kabinett Riesling 2020: Gul frukt, honningblomster, urter og hint av petro på nesen. Den er ung og fruktig med fin fruktsødme, god syre, balansert smak med en lang utgang. En flott Kabinett som tåler mange år i kjelleren.

La Ca’ Nova Barbaresco 2018 er en ren Nebbiolo fra  fra ulike parseller og vinmarker i appellasjonen, den har blitt lagret på store østerrikske eikefat i 16 måneder og ytterlig 10 måneders flaskemodning før salg. 14.5% alkohol, en hel prosent mer enn 17-årgangen.
Deilig og innbydende nese med mørke bær, modne kirsebær, krydder, florale toner, hint av fat. Den er fruktig og fyldig med god syre, fine tanniner og en lang og konsentrert utgang. En ung men lovende vin, litt mer konsentrert enn sist.

Heitlinger Pinot Noir 2018 var en nyhet for meg, en spät fra Baden i Tyskland. Den har en typeriktig og druetypisk nese med røde og mørke bær, bringebær, florale hint, krydder og lakris. På smak er den frisk og fruktig, god syre, sitter ganske godt i utgangen. En ganske strukturert og smakfull vin, mye for pengene! Elegant og fint balansert.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..