Bellavista Franciacorta Alma Cuvée Brut

Bellavista Franciacorta Alma Cuvée Brut er en verdenskjent Italiensk musserende vin, og et utrolig flott alternativ til Champagne. Den finnes på mange pol i tilfelle du vil innom å kjøpe denne i dag, perfekt til nyttår! (Hvis du vil lese mer om Bellavista bør du skaffe deg det nyeste Vin&Brennevin, der er hele historien og flere viner fra dette vinhuset)

Bellavista ble grunnlagt i 1977 og eieren Vittorio Moretti produserte sin første vin i 1979.

Bellavista Alma skapes fra de 60 beste Franciacorta-vinmarkene, iblandet ca. 15% cuvée-vin fra inntil 30 årganger og det legges stor vekt på at alt skal gjøres for hånd.
Dette gjelder alt fra drueplukkingen til den forsiktige vendingen av flaskene som lar sedimentene samles i flaskehalsen, remuage.
En stor andel av vinen gjæres og modnes på små, gamle fat i 7 mnd.
Vinen lages etter Méthode Champenoise og er gjæret og modnet i eikefat (min. 4 år gamle) i 7 måneder, så 42 måneder på flaske, druene er Chardonnay 80%, Pinot Nero 18%, Pinot Bianco 2%.

Vinen har en intens og frisk aroma, masse moden og inviterende frukt, sitrus, eple og hint av vanilje. Den er fruktig og kompleks, følger nesen meget godt, elegante bobler, god syre og lang ettersmak med hint av toast. En spennende vin med mange lag, her kan man sitte og smake nye smaker lenge! Denne var ett godt kjøp før, og nå som prisen er satt ned til kun 325 kroner vil jeg påstå at det er et meget godt kjøp..!

Mange vil påstå at dette er en musserende vin som hevder seg meget sterkt i kampen mot Champagne, det er jeg helt enig i! Denne kan du kose deg lenge med alene, den passer også til klassiske nyttårsretter med f.eks. foie gras, russisk kaviar osv. (Finnes også i «partystørrelsen» magnum)

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..