Deilig fransk dessertvin!

M. Chapoutier Banyuls 2019 er en spennende dessertvin fra det franske vinhuset Chapoutier. Det er en 100% grenache, lagret 8 måneder på fat og 3 måneder på flaske, og med 88gram sukker per liter ligger den rett under portvin på sødme (16%). Den kommer fra et underområde som heter Banyuls, og jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har smakt det så mange ganger. En artig vin å prøve nå i julen!

Banyuls er en fransk appellasjon for dessertvin produsert på gamle vinstokker i de katalanske Pyreneene i Roussillon i Frankrike. Produksjonsprosessen ligner på portvin, hvor man tilsetter alkohol når vinen kun er halvgjæret, for å stoppe gjæringen når vinen fortsatt har mye restsødme. Den blir så lagret i tønner i solen, i Banyuls AOC minimum 10 måneder.

Vinen har en deilig aroma av krydder, sødmefulle bær, mokka, litt kaffe og fat. Den er fyldig, har god syre og et godt fruktpreg med mørke bær, lang og varm ettersmak. Fine tanniner som føles silkesmooth av sødmen. En utrolig kul dessertvin! Drikk til ost og desserter.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..