Ole Martin leverer igjen!

Annonselenke

Jeg har smakt litt nytt og litt gammelt fra OMA, og det er sikkert og visst at vinene hans aldri skuffer!

Ole Martin Alfsen og de andre vinene hans har jeg jo skrevet en del om her inne tidligere, så ta gjerne et lite søk å titt på det! Vi begynner med OMA Langhe Rosso 2019: Dolcetto 10%, Nebbiolo 45% og Barbera 45% utgjør drueblandingen på denne vinen, den har 13% alkohol. Dette er en oppdatert BiB fra tidligere, både innhold og design er nytt. Alle druer er høstet innenfor Barolo-sonen. Det var derfor naturlig å formelt justere opp kvalitetsbenevningen fra Piemonte Rosso til Langhe Rosso skriver Alfsen.
Frisk og fruktig nese med røde og mørke bær, kirsebær, florale hint og lett krydder. Den er fruktig på smak, saftig med god syre, lett strukturert og godt balansert utgang. En flott og matvennlig Langhe Rosso til julematen, denne BiB`en er det ikke dumt å ha i hus før jula setter inn.


OMA Langhe Nebbiolo 2019 er en ren Nebbiolo, og jeg skjønner godt at kokken vil lage en vin med denne druen. Her får vi en utrolig versatil og matvennlig vin. Den har en fin nese med røde og mørke bær, et floralt hint, krydder og noe urter. Den er fruktig med god syre og struktur, modne bær og en lang og tørr utgang. En utrolig fin Nebbiolo til en meget bra pris, sterkt anbefalt til julesesongen.
Oma Barbera d’Alba 2020: Fruktig nese med kirsebær og bjørnebær, røde og mørke bær, et lett krydderpreg og urter. Vinen er silkemyk i munnen, veldig saftig med en lang fruktighet og fin avslutning. Man kjenner godt smaken av mørke bær og krydder, deilige urter i bakgrunnen. En godt balansert Barbera som fortsatt er et meget godt kjøp, jeg husker at den kostet rundt 20 kroner mindre for en 7 år siden, så jeg vil påstå at den fortsatt er et knallkjøp. Også anbefalt til julen.
Ole Martin har i likhet med andre forsøkt å bli litt grønnere, og det er jo alltid bra! OMA Grüner 2020 er en biodynamisk vin uten tilsetninger
i miljøsmart og praktisk lettvektsflaske i samarbeid med Loimer! Druene ( Grüner Veltliner 90% (fra Loiserberg og Kogelberg i Kamptal) og 10 % Weissburgunder) er utelukkende fra Loimers egne vinmarker som alle drives biodynamisk. Håndplukket og spontangjæret i ståltanker med påfølgende malolaktisk gjæring endte vinen opp helt tørr (1 g sukker) med 11% alkohol. Vinen tappes ufiltrert og ble tilsatt kun 5 mg sulfitt ved tapping.
«Dette er på mange måter en grønnere OMA. Dels det faktum at den er biodynamisk og i så måte representerer et grønt og bærekraftig valg under tilvirkning og fremstilling. Men også grønn i form at miljøsmart emballasje med lettvekts flaske som gir mindre utslipp ved transport» sier Ole Martin selv.
OMA Grüner 2020 har fersk grønn frukt på nesen, epler, lime, hint av urter. Den er fruktig også på smak, god syre, sitter godt og lett strukturert. En flott Grüner med et sjarmerende naturvinspreg, godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..