Vin til julematen!

Annonselenke

Vi ser på noen passende viner til julematen; bobler, Riesling og en fransk naturvin!

Vi begynner med André Clouet Chalky (inne på en del Vinmonopol, Østlandet og Trondheim) som var en nyhet på Vinmonopolet i september. Den har en elegant og innbydende nese med epler, sitrus, mineraler og hint av brødbakst. På smak er den syrefrisk, lett kompleks og fyldig, har et flott mineralpreg som sitter godt og lenge. En frisk og elegant Champagne, utrolig flott som aperitiff eller til sjømat.

Zanni Blanc de Noirs Brut er en musserende vin fra Lombardia, Italia, produsert på Pinot Nero. (Inne på en del pol, Innlandet, Oslo, Trondheim og Møre) Den har en fruktig og frisk nese, noe bærpreget, sitrus, hint av kjeks. Den er fruktig også på smak, god syre og mousse, fin balanse og halvlang utgang. En god musserende fra Italia, verd prisen og litt til.

Von Winning Win Win Riesling 2020 er for tiden utsolgt, men det går an å få beskjed på epost når den evt. kommer inn igjen. Inne på Majorstuen og Myren. Den har en frisk og fruktig nese, eple, sitrus,  hvit steinfrukt og mineraler. Den er fruktig, ung frukt, god syre, fint sødmebalansert, ganske lang utgang. En deilig og veldig prisverd Riesling!
Groebe Westhofener Riesling Trocken må bestilles, da har du hvert fall en fin Riesling i desember! Innbydende nese ned epler, sitrus, florale hint og mineraler. Den er fruktig og rund på smak, god syre, lang og lett strukturert utgang. En veldig god og frisk Riesling.
Cazes Samso er en spennende fransk naturvin (inne på en del Vinmonopol, Bergen og Trondheim) og er produsert på 100% Cinsault. Vinen har en frisk og bærpreget nese, røde og mørke bær, jordbær, lett krydder og jordsmonn. Den er syrefrisk og saftig, følger nesen, lang utgang med et lett bitt. En saftig og frisk rødvin, versatil til mat! Godt kjøp.
Kaufmann Hattenheim Wisselbrunnen Rheingau Riesling Trocken GG 2019 må også bestilles, men denne GG smaker nok minst like god i januar! Et tips: kjøp noen flere flasker, denne lagres meget godt… Kompleks og innbydende nese, eple, sitrus, petro og mineraler. På smak er den også kompleks, fruktig, god syre, lang og mineralsk utgang. En meget godt balansert og god vin!

Produktene er tilsendt

En kommentar om “Vin til julematen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..