Julevin i basis!

Melding fra importøren

Annonselenke

Her kommer våre beste julegavetips fra basisutvalget, og samtlige produkter er tilgjengelig på de aller fleste pol. I tillegg vil vi anbefale og støtte din lokale restaurant, for eksempel ved å handle gavekort. Gi bort en middag for to, så har man noe å glede seg til på nyåret!

Von Buhl Riesling Brut 2018 (overgang 2017/2018):Dette er den eneste musserende du egentlig trenger den neste måneden. Perfekt til alt av julemat, som gave og nyttårsbobler! Denne kvalitetssekten fra tyske Von Buhl er elsket av den norske pressen, og ikke uten grunn! Laget på tradisjonell metode (samme som Champagne). Von Buhl Riesling Brut 2017: Den har et typeriktig preg av epler, sitrus, florale toner og brioche. På smak har den god mousse, fruktig med god syre, følger nesen og har en god lengde. En klassisk og fin Sekt.Von Buhl Riesling Brut er det perfekte følget til juleribba. Frisk Riesling med det ekstra “løftet” du får fra boblene gjør at vinen frisker svært godt opp i møtet med svinefettet. PS. også perfekt som nyttårsbobler!

Tyler Santa Barbara County Chardonnay 2019: Fatgjæret, modnet 10 måneder på bunnfallet i franske eikefat, 3 måneder. Denne er spesielt anbefalt til fisk, og gjerne torsk!
Lett kompleks og fruktig nese med gul frukt, florale toner, sitrus og et lett mineral- og fatpreg. Den er fruktig på smak med god syre, saftig, følger nesen med en lang og balansert utgang. Et meget godt kjøp.

Cossetti Barbera d’Asti La Vigna Vecchia 2018: Vingården Cossetti ble startet av Giovanni Cossetti, men drives i dag av 4. generasjon som er hans oldebarn Clementina Cossetti, hennes søster Giulia og mor Maria Emma. Sammen med moren og sin søster driver Clementina den ærverdige familiegården. Passer perfekt sammen med et stort utvalg av pastaretter. Vinen passer også godt sammen med oster, de fleste kjøttyper (inkludert ribbe og pinnekjøtt) eller nytes alene uten mat!
Vinen har en delikat nese med røde og mørke bær, den har et lett preg av jordlige toner og tre, hint av urter. Den er relativt fyldig og godt balansert på smak, har fine tanniner som gjør at den sitter godt i munnen. En flott Barbera!

Monte del Frá Cà del Magro Custoza Superiore 2019: Vinen har en innbydende nese med delikat gul frukt, sitrus, florale toner og et lett preg av jordsmonn. Den er bløt, har komplekse kryddertoner, god syre, fyldig og en lang og balansert utgang. Meget god og absolutt et godt kjøp. Nylig kåret til en av verdens beste viner! Cà del Magro fra vinprodusenten Monte del Frá i Veneto, Italia, er bokstavelig talt i verdensklasse. Denne uken havnet den på Wine Spectator’s «Top 100 Best Wines 2021»-liste. Vi gratulerer! Til jul passer denne perfekt til rakfisk. Ellers er den en slager til retter med fet fisk eller lyst kjøtt.

Seeger Grauer Burgunder Trocken 2020: Når Vinmonopolet anbefaler drikke til julemat, starter de alltid med en Grauer Burgunder. Druen er Pinot Gris, som passer perfekt til pinnekjøtt, men også til ribbe. En allrounder til julematen! Frisk og fruktig nese med epler, sitrus, gul frukt og et fint mineralpreg. Den er fruktig på smak med en fin fedme, rund, god syre, sitter godt og smakfullt. En meget god vin, godt kjøp!

Ch. de Montifaud V.S.O.P.: Vi må ha med en Cognac til avec-kosen. Innbydende og lett krydret nese, tørket frukt, kandisert frukt, hvit steinfrukt, vanilje og fat. Den er rund og behagelig i munnen, sødmebalansert, lang og deilig utgang. En meget bra VSOP, denne kan sippes lenge!

Produktene er tilsendt

En kommentar om “Julevin i basis!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..