To fine fra Bordeaux.

I dag skal vi se på to viner fra samme vinhus, men to forskjellige linjer.

Domaines Fabre består av i dag av 92 hektar vinmark og den første eiendommen på 33 hektar, Château Lamothe, ble kjøpt i 1964 av Gabriel Fabre. De har i dag flere slott de produserer vin fra, inkludert Château Bellevue de Tayac som ble kjøpt i 2013. Det er sønnen Vincent Fabre som styrer skuta i dag, sammen med kona Florence, men den yngre generasjonen er sterkt involvert og klare til å ta over når det blir aktuelt. De to appellasjonene de produserer vin fra i Bordeaux er Haut-Médoc og Margaux, ikke langt unna Lafite-Rothschild og Mouton-Rothschild.

Château Lamothe-Cissac 2018 er i den historiske linjen til vinhuset, den er produsert på 73% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Petit Verdot, 2% Cabernet Franc, 15 mdr. på 25% nye fat, 14% alkohol. Mørke bær og solbær på nesen, lett krydder, et hint av urter og fat. Den er fruktig og rund med god syre, godt balansert med lange tanniner i en utgang som sitter godt. En meget god vin, ung og lovende. Er ikke i Norge, men i Danmark koster den ca. 160 kroner, noe som gjør den til et enormt godt kjøp (selv om man kaster på norske avgifter).

Château Bellevue de Tayac Margaux 2018 er en mer sjelden edelsten hos vinhuset. Den er produsert på 70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon og 10% Petit Verdot, 12-14 måneder på 60% nye Barriques, 13.5%. Innbydende og kompleks nese, rød frukt, mørke bær, krydder og fat. Den er fruktig på smak, god syre, veldig god struktur, tørr og lang utgang. En utrolig flott Margaux.
Denne kan gjerne ligge 5-7 år i kjelleren for fin lagring (8-15 år til peak), noe ung nå men drikkes lett med god lufting.

 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..