To fine fra Piemonte

Annonselenke

I 1921 kjøpte en fattig mann en vingård i Treiso, da en del av Barbaresco – i dag en selvstendig kommune. Han begynte umiddelbart å produsere vin som han solgte til restauranter… Det er starten på vinhuset Nada Fiorenzo.

Den nest-yngste av Carlos barn, mannen jeg skrev om over, Fiorenzo, ble født i 1923. Han hadde 6 søsken og arvet en liten del av farens gård på 60-tallet, da eiendommen ble delt av Carlos 4 sønner. På denne tiden var det mest innbringende å bare selge druer til andre vingårder og kooperativer, noe Fiorenzo så seg nødt til å gjøre. Sønnen Bruno hadde dog andre planer, han foreslo at de skulle begynne å lage viner igjen selv. Etter å ha vokst opp på 60- og 70-tallet og jobbet i «storbyen» Alba så han mulighetene til noe mer moderne og innbringende. I 1982 produserte Azienda Agricola Nada Fiorenzo sin første vinflaske.
I dag er det sønnen Danilo som bringer vinhuset videre, han er født i 1986 og et godt eksempel på generasjonen som viderefører mange av de tradisjonelle vinhusene i Italia videre.

De satser nå på miljøvennlig vinproduksjon, og driver et såkalt low-intervention jordbruk. Her snakker vi naturlig druedyrking og det meste gjøres for hånd. De er også flinke til å la vinen få tid i både fat og flaske, slik at den finner sitt rette potensiale før den sendes ut i verden.

Fiorenzo Nada Dolcetto d’Alba 2019 har en innbydende og typeriktig nese med kirsebær, mørke bær, jordsmonn og hint av fat. Den er syrefrisk og smakfull, god fylde, lang utgang med fin struktur. En utrolig flott Dolcetto, meget godt kjøp!
Fiorenzo Nada Barbaresco 2018 har en flott nese med mørke bær, teblader, lett krydder, jordsmonn, hint av urter og lakris. Den er fruktig med god fylde og syre, lang og lett krydret utgang. En rund og smakfull Barbaresco som drikkes godt nå med nok lufting, men tåler også 10 år i kjelleren.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..