Chateau Gilbert & Gailard

Annonslenke

Jeg var så heldig å få smake noen interessante viner fra Ch. Gilbert & Gailard tidligere i måneden, og tenkte jeg skulle dele både litt om vinhuset og vinene med dere. Dere har vel litt tid til lesing nå som julefreden har senket seg?

Vinhuset er 30 hektar stort og drives av Philippe Gaillard og Francois Gilbert, det ligger flott i Languedoc i Frankrike, 20 km fra middelhavet og i et naturbeskyttet område. Gutta som etablerte vingården er de samme to vinekspertene som står bak Gilbert&Gailard magasinet og guiden, et engelskspråklig media som leses over hele verden. De har reist verden rundt og har en enorm erfaring når det kommer til viner og vinmaking, fra California til New Zealand, så det var kanskje ikke en stor overraskelse at de til slutt begynte med vinmaking selv.
I tillegg til gården i Frankrike har de også et samarbeid i Sør-Afrika og produserer en egen linje av viner fra der.


I vinmarkene er det manuelt arbeid som gjelder, her plukkes druene for hånd og den eneste maskinen er hesten. De bruker ikke insekts- eller ugressmiddel da filosofien er at den beste vinen blir lagd av de beste og sunneste druene. De fokuserer også på at vinene skal ha et godt preg av terroir, være lette og elegante og de er i prosessen i å bli sertifisert økologisk.
Vinmarkene ligger på steinete grunn, omgitt av skog da det som nevnt ligger i et område som er beskyttet. Vinhuset ble designet slik at de kan vinifere alle de ulike plottene separat, noe som gjør blendingen mer interessant og kompleks.
I kjelleren har de i tillegg til tradisjonelle ståltanker tulipanformede betongtanker til fermentering, dette fordi de mener at det gir et unikt preg på vinene.

Ch. Gilbert & Gailard FT Blanc er produsert på 40% Grenache Blanc og 60% Vermentino, noe av Grenachedruene er fatlagret (ca. 1/4 av vinen er fatlagret). Innbydende nese med gul frukt, sitrus, florale toner og hint av fat. På smak er den fruktig og rund, lett kompleks, fin syre, lang og ganske fyldig utgang. En god og spennende hvitvin, mye vin for pengene!
Ch. Gilbert & Gailard Le Rosé 2019 er produsert på 90% Mourvedre og 10% Grenache. Vinen er frisk og fruktig på nesen, røde og mørke bær, lette florale toner, hint av krydder. På smak er den fruktig med en sjarmerende fedme, smakfull, god syre og sitter godt. En smakfull og god vin, også her mye vin for pengene.

Ch. Gilbert & Gailard Pour Les Amis 2017 er produsert på Mourvèdre 10%, Syrah 50% og Grenache 40%. Innbydende nese med mørke bær, et lett krydderpreg, smør og fat. Den er smakfull med fin konsentrasjon, god syre, lang og strukturert utgang. En godt balansert vin, mye vin for pengene.
Ch. Gilbert & Gailard Saint Chinian 2016 er produsert på Syrah 55%, Mourvèdre 10% og Grenache 35%. Den har et godt preg av mørke bær på nesen, et lett krydderpreg, kompleks, urter, vanilje og fat. På smak er den fruktig med god syre og struktur, kompleks, følger nesen med en lang utgang. En godt balansert og smakfull vin, meget godt kjøp.
Ch. Gilbert & Gailard Roc Blanc 2016 er produsert på 55% Syrah, 35% Grenache og 10% Mourvèdre fra vinmarker som er minst 25 år gamle. 2 år på fat. Kompleks og innbydende nese med mørke bær, lett krydder, urter, vanilje og fat. Den er godt balansert og fruktig på smak, god syre, rund, strukturert og lang utgang. En utrolig god vin, meget kjøttvennlig. Godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..