Premiumviner fra Østerrike.

Annonselenke

Vi ser på et vinhus i Østerrike som har noe av de råeste østeriske vinene på Vinmonopolet, bli med til Steiermark og vinhuset Weingut Erwin Sabathi!

Historien
Det er på 50-tallet at Johann Sabati oppdager potensialet til Pössnitzberg (bilde over) og begynner å kultivere sin første vinmark der, det var dog ikke hans aller første vinmark, familien var allerede kjent i Østerrike for sine 50 år gamle Sauvignon Blanc vinmarker. Sabatifamilien har nemlig røtter i vinbransjen helt tilbake til 1650!
I 1968 tar Erwin Sabato senior over vinhuset og siden da har hver eneste årgang av «Single Vineyard Pössnitzberg» vært lagret i familiens vinkjeller.
Han har siden utviklet og utvidet vingården, inkludert å både kjøpe og leie flere vinmarker. Blant flere vellykkede prosjekter Erwin senior er reproduksjonen og videreføringen av DNA`et til farens Sauvignon Blanc!
I 1992 tar Erwin Sabato junior over vingården, og en ny og moderne era begynner.
Han kaller det «nye» vinhuset Erwin Sabathi. Alt skal moderniseres og produksjonen skal være bærekraftig, ingen liten jobb med andre ord.
I 2004 høster han sin første årgang, i nye og moderne lokaler og utstyr. Arbeidet i vinmarken blir gjort for hånd, da det er for bratt for annet utstyr.

Vinhuset drives i dag av Erwin og kona Patricia, flere familiemedlemmer inkludert de to yngre brødrene hans er også involvert i familiebedriften. De er biodynamisk sertifisert og har 51 hektar vinmark totalt, de satser mest på Sauvignon Blanc og Chardonnay. Erwin ble kåter til «årets vinmaker» av Falstaff i 2016 på grunn av sitt arbeid med Chardonnay, og spesielt vinen Chardonnay Ried Pössnitzberg Alte Reben GSTK, og ikke minst Chardonnay Ried Pössnitzberger Kapelle som Falstaff beskriver som det ypperste innen Chardonnay i regionen.

Erwin Sabathi Südsteiermark Muskateller 2020 er produsert på Muskatellerdruen, 11.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Den har en veldig aromatisk nese med gul frukt, florale toner og sitrus. Den er fruktig og smakfull, god syre, lang og lett strukturert ettersmak. En utrolig aromatisk og spennende vin, en vin som gir en lyst til å bli mer kjent med Muskateller!
Erwin Sabathi Saffran Chardonnay 2018 er en ren Chardonnay (fra enkeltvinmark: Saffran) som har ligget 22 måneder på fat, 13% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Lett kompleks og aromatisk nese, moden gul frukt, mineraler og hint av fat. Den er fruktig med en fin fylde og syre, kompleks, rik på smak og en lang utgang med et elegant mineralpreg. En meget flott Chardonnay.

Erwin Sabathi Pössnitzberg Chardonnay 2018 er en ren Chardonnay (fra enkeltvinmark: Pössnitzberg) som har ligget 18 måneder på fat, 13% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Fruktig og kompleks nese, gul frukt, sitrus, mineraler, elegant fatpreg. Den er konsentrert og kompleks på smak, fruktig med god syre, flott fylde og en lang ettersmak som varer lenge. En utrolig deilig Chardonnay, denne kan gjerne de som er blodfans av Burgund smake, for denne var flott!
Erwin Sabathi Pössnitzberg Chardonnay Alte Reben 2018 er en ren Chardonnay (fra enkeltvinmark, de eldste delene: Pössnitzberg) som har ligget 18 måneder på fat, 13.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Konsentrert og fruktig nese, kompleks, gule frukter, sitrus, mineraler og fat. Den er kompleks også på smak, fruktig og fyldig med god syre, lang og strukturert utgang. Det er ikke til å stikke under en stol at den koster, men fy for en fantastisk vin! Må smakes!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..