Tre viner som kommer på nyåret!

annonselenke

Da er det ikke lenge til nyttår, vi ser derfor på tre viner som kommer i januar!

Porzelt er et tysk vinhus fra Pfalz som har utrolig mange fine viner på vinmonopolet, de har alt fra Riesling til Silvaner, Weissburgunder og Spätburgunder. Nå kommer de også med en Cremant Extra Brut 2018 produsert på 35% Chardonnay og resten Spätburgunder!
Aroma med epler, florale hint, sitrus, hint av kjeks. Den er veldig fruktig, konsentrert og smakfull, rund, god syre, sitter godt og lenge. En utrolig fruktig og god vin som ikke bikker over til å være sødmefull, den koster litt, men det er den verd! Må smakes!

Engel er et familiedrevet selskap hvor Ulrike og Udo Engel jobber tett sammen med barna Albrecht og Clemens. De holder til i Rheinhessen i Tyskland. Det som er litt artig med vinene som kommer neste måned er at det er samme vin i to forskjellige årganger, en ypperlig måte å se hvordan Riesling utvikler seg.

Weingut Engel Nieder-Flörsheim Frauenberg Riesling trocken 2020: Ung og fruktig nese med epler, sitrus, urter, hint av krydder og mineraler. Den er konsentrert og mineralsk på smak, veldig syrefrisk, lang og lett strukturert utgang. En meget lovende vin som enten trenger mye luft om den skal drikkes nå, eller har godt av noen år i kjelleren. Flott Riesling!

Weingut Engel Nieder-Flörsheim Frauenberg Riesling trocken 2016: Kompleks nese med epler, hvit steinfrukt, sitrus og saltlige mineralske toner. Den er kompleks også på smak, fruktig med meget god syre, sitter godt og lenge med et elegant mineralpreg i avslutningen. En utrolig deilig Riesling som allerede er 6 år når den slippes – og fint kan drikkes nå, men som tåler mange år i kjelleren.

Produktene er tilsendt

En kommentar om “Tre viner som kommer på nyåret!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..