Start året med naturlige viner.

Annonselenke

Vi starter året friskt og ledig med to utrolig flotte naturlige viner fra Østerrike. Oransjevinen så dere i Pinnekjøtt og Oransjevinsaken, men her skal dere få mer om vinhuset samt den flotte rødvinen fra samme produsent. Vi ser på Leopold Uibel!

Om produsenten

Leo Uibel har litt over 7 hektar vinmark i Ziersdorf, Weinviertel i Østerrike. Han driver vinhuset sammen med Michaela Stepka, og de produserer miljøvennlig og bærekraftig vin for å si det sånn, her snakker vi biodynamisk druedyrking, innhøsting for hånd og lite drueutbytte. Leo har flere generasjoner med vinmakere bak seg (1849), noen av vinmarkene de har er det bestefaren som har plantet, i dag er både foreldrene og brødrene med å hjelper til på gården. De bruker minst mulig sulfat i produksjonen, lang tid på bunnfall og flasking etter månekalenderen. I tillegg fokuserer de på enkeltvinmarksviner, et skikkelig kinderegg av et vinhus med andre ord! ! 75% av vinmarkene er planted med de hvite druene Grüner Veltliner, Rivaner, Frühroter Veltliner og Chardonnay, 25% med de røde druene Pinot Noir og Zweigelt. Alle vinene har en tid på eikefat.
Vinene er for øvrig veganske, ufiltrerte og spontangjærede! Som det står på nettsidene til vinhuset: No shit added! Og om ikke det er fremtidens trend innen vinmaking så vet ikke jeg.
Broren Martin har i tillegg til gården et gjestehus med leiligheter rett ved vinhuset man kan leie, om man skulle ønske å ta turen til dette vakre stedet i Østerrike.

“1000 steps guide us to fine wine. The reward for our patience is an indulgence unlike any other -Leo Uibel.

Vinene

Leo Uibel My Sexy MF 2020 er produsert på Müller-Thurgau 20%, Frühroter Veltliner 30% og Grüner Veltliner 50%, den er både klassifisert som oransje- og naturvin. 13% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Hvit steinfrukt på nesen, fersken, sitrus, urter, krydder og skallpreg. Den er rik på smak, syrefrisk, litt funk og god konsentrasjon, lett bitter avslutning. Noe kort utgang, men alt i alt en god oransjevin,. Verd prisen.

Uibel Bruno Roter er en rødvin produsert på 90% Zweigelt og 10% Pinot Noir, 12.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Den har ligget 2 år på fat. Røde bær på nesen, jordbær, et lett krydderpreg og jordsmonn. Den er syrefrisk og smakfull, rund, slank frukt, et lett bitt i ettersmaken. En frisk og konsentrert vin, saftig og god!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..