Melnikon Keratsuda 2018

Annonselenke

Litt mer naturvin i januar eller? Denne kunne du lese smaksnotater på i Vin&Brennevin 3/21 (for øvrig også mer om naturvin om du skulle være interessert i det, sjekk det gjerne ut).

Melnikon Keratsuda 2018 er en oransjevin fra Bulgaria, ett av landene i verden som kniver om å være først ute med vinproduksjon. Det de har til felles med flere land er at Phylloxera gikk hardt utover produksjonen, mens i motsetning til giganter som Frankrike og Italia ble kommunismen stort sett knekken på vinproduksjonen. Joda, det ble produsert himla mye, men så mye dårlig at ryktet fortsatt ikke er særlig bra. Men dette er heldigvis stigende.

Vinen er produsert i en garasje i Kresnadalen, på grensen til Hellas, av både lokale folk samt Le Piane i Piemonte og Terroiristen i København. Den er produsert på den ytterst lokale druen Keratsuda i et opplag på 1200 flasker, 6 måneder med skallkontakt, 1/3 modnet i amfora, 2/3 i nøytrale fat. Spontanfermentert, ufiltrert og uklarnet samt minimalt svovlet.

Se på fargen, flott! Visste du at det bare er kun 8 hektar vinmark igjen av Keratsuda?

Lett funky nese med gule frukter og sitrus, urter og høy. Den er strukturert, konsentrert, god fylde og syre, sitter godt og lenge med fine tanniner. En kraftfull og spennende oransjevin, meget matvennlig.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..