Tre utrolig flotte naturviner fra Italia.

Produktene er tilsendt

Vi ser på tre meget flotte naturviner fra Italia i dag, nærmere bestemt Sicilia.

Det er ekteparet Filippo Rizzo og kona Nancy som driver dette vinhuset på den italienske øya, sør i Cataniaregionen. De møttes da Filippo drev en liten restaurant i Belgia for flere tiår siden, og tiltrakk seg oppmerksomhet for å snakke om og servere naturviner. Noe som ikke var særlig vanlig utenom i Paris på denne tiden. Etter hvert valgte ekteparet å flytte til Sicilia for å satse på drømmen om å lage naturvin, de har bygd opp eiendommen Lamoresca med sine 11 hektar med land og 4 hektar med vinmark fra bar bakke. Alt drevet naturlig såklart.
I tillegg til å produsere olivenolje så har Filippo vært med kult-produsenten Frank Cornelissen og produsert flere årganger fra hans vinmarker også.

På vinmonopolet er vi så heldige at vi har tre ulike viner fra denne naturvinprodusenten, jeg smakte 2019-årgangen, men jeg vet 20-årgangen er på full vei ut i butikk i disse dager!

Lamoresca Bianco 2020 er en ren Vermentino, modning på sementtank og brukte barrique. Den er lett kompleks med moden gul steinfrukt, sitrus, hint av funk, krydder og fat. Den er rund og fruktig på smak med god syre og fylde, balansert ut i en lang og lett krydret utgang. En ren og pen naturvin, meget vellykket.

Lamoresca Nerocapitano 2020 er produsert på 100% Frappato, 8 måneders modning på sementtank. Den har en spennende og innbydende nese med mørke og røde bær, jordbær, kirsebær, et lett naturvinspreg, jordsmonn, hint av urter og krydder. Den er fruktig på smak, god syre, flott struktur, leskende og lang utgang. En godt balansert og artig Frappato, godt kjøp.
Lamoresca Rosso 2020 er en blend mellom 30% Frappato, 40% Nero d`Avola og 30% Grenache, 12 måneders modning på sementtank. Innbydende og lett kompleks nese med skallpreg, røde og mørke bær, kirsebær, skogsbær og jordsmonn. På smak er den fruktig og smakfull, god syre, tørr, også her litt skallpreg, god struktur i en lang og godt balansert utgang. En elegant og god naturvin, mye vin for pengene.
Tre viner som bør prøves der altså, naturvin-scenen i Norge har blitt utrolig spennende de siste årene!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..