Liberté Carignan Vieilles Vignes 2020

Annonselenke

Liberté Carignan Vieilles Vignes 2020 smakte jeg rett før jul, men da fokuset var på julevin så ville jeg spare denne godsaken til etter jul!

Fra importøren: Carignan er sjelden som endruevin til tross for at den har vært populær i røde blandinger i Sør-Frankrike lenge. Det ble plantet mye carignan på 50 og 60 tallet og derfor er det nå mulig å få tak i carignan fra virkelig gamle vinstokker uten at det koster for mye. De gamle plantene gir lave avlinger og mer konsentrerte viner. I Languedoc i Sør-Frankrike fant vi en produsent som satt på mer enn 50 år gamle vinranker med carignan. Disse gamle plantene gir druer med ekstra mye konsentrasjon og særpreg. Sammen med produsenten smakte vi oss frem gjennom ulike parseller som utfylte hverandre godt. Resultat ble Liberté som er en blend av vin fra både kystnære Narbonne og høyereliggende områder som Corbières og Minervois.

Spennende tenkte jeg da jeg fikk pressemeldingen! Dette er da altså en ren Carignan på 14% alkohol, 3 gram sukker per liter.

En fruktig og innbydende nese med friske mørke bær, skogsbær, florale hint og krydder. Den er fruktig og saftig på smak, fint bærpreg, tørr og ganske lang utgang. En konsentrert og smakfull vin, som likevel ikke blir for tung til å drikke en tirsdag. Et meget godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..