To deilige Piemontesere!

Annonselenke

I dag ser vi på to deilige viner fra Piemonte, en Barbera og en Nebbiolo, bege litt over det gjennomsnittsnordmannen betaler for en flaske, med det er de verd. Dette er ikke naturviner som vi har sett en del på i januar, men vinhuset driver biodynamisk.

Federico Scarzello er tredje generasjon vinmaker hos Scarzello, som ligger i hjertet av Barolo, Langhe Piemonte, der familien har drevet i 100 år.
Han kultiverer ca. 6 hektar vinmark fra noen av verdens mest kjente vinmarker inkludert sonene Sarmassa, Pajagallo, Terlo og Boschetti, alle i Barolo.
I dag produserer han rundt 50.000 flasker totalt av Barbera og Nebbiolo.
Han har siden våren 2020 har Federico fulgt biodynamiske prinsipper i sin vinproduksjon og han har en ekstrem ryddighet og presisjon både i kjelleren og i vinene sine.

Vi begynner med Scarzello Barbera d’Alba Superiore 2018. Dette er selvfølgelig en ren Barbera, 16 md. lagring på slavonske eikefat 2500 liter og 6 md. flaskelagring. 14.5% alkohol. Den er Innbydende på aroma med mørke bær, kirsebær, mørk frukt, et lett krydderpreg, hint av fat. Den er fruktig med god fylde og syre på smak, lang og smakfull utgang med en sjarmerende struktur. En meget god og godt balansert kvalitetsbarbera.

Scarzello Langhe Nebbiolo 2019 er en ren Nebbe, 14% alkohol. Typeriktig nese med mørke bær, rød frukt, florale toner og krydder. Den er fruktig og syrefrisk på smak, fine tanniner i en lang utgang. En godt balansert og god vin med fin og matvennlig profil!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..