Bottega

Annonselenke

I dag skal vi se på noen av de fine produktene til Bottega!

Bottega
Det var Domenico Bottega som satte vinmakingen i system og startet Bottega SPA på 20-tallet, han var fra en familie som hadde handlet med vin og grappa i flere generasjoner.
Han utdannet seg til å bli ønolog (læren om vindyrkning og fremstilling) og var derfor veldig flink til å kjenne igjen de perfekte druene på druerankene.
I dag produserer de alt fra grappa, forskjellige vintyper og glass til likør og brandy.
Tradisjonen videreføres, – nå i 3. generasjon – og hvert produkt er et resultat av familiens fokus på helse, trivsel og glede. Det viktigste er kvalitet med enkle, naturlige ekte aromaer og smaker.
Design er også viktig for å uttrykke produktenes kvalitet, og estetikk er i fokus. Og selvsagt er opprinnelse viktig for familien. Alle ovennevnte verdier må være på plass for å bli anerkjent. Bottega eksporterer til mer enn 100 forskjellige land.


Bottega Petalo Prosecco er en ren Glera, 11% alkohol og 12.5 gram sukker per liter. Vinen har en klassisk proseccoaroma, epler og pærer i god harmoni, litt florale toner. Den er ren og umiddelbar, samme smakene som på duft. Frisk og fin prosecco.
Bottega Pink Gold er produsert på Pinot Noir og får den fine fargen sin av 24 timers kontakt med drueskallet før pressing. 11.5% alkohol og 11.5 gram sukker per liter. Innbydende toner av blomster rød frukt og bær. Vinen er veldig behagelig i munnen og har en god mousse samt balansert sødme/syre. Jeg kjenner hint av jord, markjordbær, blomster og litt rips. En rund og matvennlig vin.

Bottega Bacûr Gin er produsert på einebær fra Toscana, sage fra Triveneto og sitroner fra Sicilia. 40% alkohol. Den har en ren og pen nese med einebær, sitrus og urter. På smak er den også veldig klassisk og ren, den har en lett fedme, er rund og sitter godt.
Bottega Negroni er en ferdigblandet cocktail produsert på Bottegas egne produkter. 28% alkohol og 120 gram sukker per liter. Den er klassisk på smak, rund, litt sødmefull og krydret. Litt mer sødme og krydder enn hvis jeg skulle blandet den selv, men en fin ferdigcocktail.
Bottega Limoncino Bio er en sitronlikør med sitroner fra Sicilia, 270 gram sukker per liter, 30% alkohol. Den har en sødmefull og fin nese med sitroner og hint av urter. På smak er den sødmefull og fint balansert, smakfull og god sitronsmak. Akkurat slik en italiensk sitronlikør skal smake.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..