Ch. de Tracy Pouilly-Fumé 2019

Jeg var så heldig å få smake Ch. de Tracy Pouilly-Fumé 2020 for en stund siden, i anledning at vinhuset hadde nådd den høyeste sertifiseringen innen Haute Valeur Environnementale (H.V.E.)!

Château de Tracy har en lang- og rik historie datert helt tilbake til 1586 da Francois fra den skotske og edle familien Stutt giftet seg med Lady Tracy. Stutt familien kom til Frankrike som en del av en skotsk hær som skulle hjelpe den fremtidlige kongen Charles VII under hundreårskrigen. Vingården hører fortsatt til familen den dag i dag og styres av Comte Henry d´Assay og hans søstre. Eiendommen ligger nord i Pouilly-Fumé, på Champs de Cris platået ved Tracy hill i området Tracy-sur-Loire. Familien lager tradisjonelle viner, men eksperimenterer også med eik og svært tett beplantning. Eiendommen i dag teller 23 hektar.

Vinen har en frisk og fruktig nese, intense toner av gule frukter, hvit steinfrukt, sitrus, florale toner og mineraler. På smak er den rik og godt balansert, fruktig med god syre, lang og rund utgang som sitter godt. En meget flott vin som lett er oppe i nikker over 90 poeng, ung nå men lovende!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..