La oss dra til Chablis!

Annonselenke

I dag drar vi til Chablis for å se på en rekke flotte viner fra Château de Fleys, noter deg dette vinhuset – for dette kommer du til å høre mer om…

Philipponfamilien, hvis vinhus ble etablert i 1870, gjorde som mange andre drueprodusenter i mange år; de solgte druene til det lokale kooperativet. Heldigvis kom de på bedre tanker! Det er 4. generasjon som i dag driver Château de Fleys, tre søsken; Benoit, Beatrice og Olivier som tok over etter faren André Philippon, et par kilometer øst for Chablis på elvebredden av Serein. Faren kjøpte selve slottet i 1988 og de har gjort mye de 10 siste årene for å forbedre kvaliteten, i tillegg til å legge om til mer miljøvennlig vinproduksjon, sertifisert Haute Valeur Environnmentale (HVE) i 2018, har de også investert mye i utstyr og lokaler.
“Mont de Milieu” er en av vinmarkene med mest prestige i Chablis, på denne 1er Cru lokasjonen mellom Burgund og Champagne er vinplantene over 50 år gamle. Det er noe av det eldste du finner i Chablis.
Og heldigvis er vinen de produserer fra denne marken en av 6 tilgjengelige viner fra vinhuset på Vinmonopolet.

Ch. de Fleys Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2018 (fra de yngre vinplantene): Innbydende og lett kompleks nese, eple, sitrus, mineraler. Den er rik på smak, fruktig og god balansert med en livlig syre, lang og mineralsk utgang. En meget flott utgave av denne vinen, drikkes godt nå men tåler 8+ i kjelleren også.Ch. de Fleys Chablis 1er Cru Les Fourneaux 2019 kommer fra en annen 1er Cru: Les Fourneaux. Den har en fruktig nese med mye eplepreg, lett tropiske toner, sitrus og mineraler. Den er fruktig også på smak, en fin fedme, balanserende syre og en lang og smakfull ettersmak. En fruktig og smakfull vin, godt kjøp!
Ch. de Fleys Chablis Clos du Château 2019: Klassisk nese med epler, sitrus, hvit steinfrukt og florale hint. Den er typeriktig og fruktig på smak, god syre og fylde, tørr og lang utgang. En klassisk og deilig Chablis av god kvalitet, godt kjøp.
Ch. de Fleys Chablis 2018: Fruktig og floral nese, epler, hvit steinfrukt og mineralske toner. Den er fruktig og rund på smak, god syre, lang og mineralsk utgang. Klassisk og fin Chablis til en god pris.
Ch. de Fleys Chablis L’Incontournable 2019 kommer fra nabovinmarken til Les Fourneaux. Fruktig og lett kompleks nese, epler, sitrus og mineraler. Den er konsentrert og fruktig på smak, god syre, lang ettersmak. En fruktig, fyldig og smakfull vin, mye vin for pengene!
Ch. de Fleys Chablis 1er Cru Mont de Milieu Vieilles Vignes 2018 er fra de eldste vinplantene i Mont de Milieu. Kompleks og aromatisk nese, modne epler, sitrus, mineraler og hint av fat. Den er konsentrert på smak, godt balansert med god fylde og syre, lang og kompleks utgang. En meget flott 1er Cru, rik og stor!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..