Tre fra Beaujolais!

Annonselenke

Vi ser på tre viner fra Beaujolais i dag:

Dominique Piron, som grunnla vinhuset, ble født i Morgon i 1590. Siden den gang har det vært 14 generasjoner med vindyrkere i familien!

Terrenget i Pirons vinmarker er utfordrende og består av et lappeteppe av bratte skråninger med granitt- og skiferholdig jordsmonn. Vinhuset er opptatt av bærekraftig produksjon, hvor stikkordene er naturlig balanse og biologisk mangfold. Målet er å lage jordsmonnspregede og karaktersterke viner som samtidig er fruktige, nyanserte og elegante.


Druene høstes for hånd og fermenteres deretter i sement- og ståltanker i maksimalt ti dager for å bevare frukt og struktur. Piron lager flere av vinene med semikarbonisk maserasjon, som gir vinene mer farge og frukt uten at de får for mye tanniner.

Piron lager vin fra de fleste cruene i Beaujolais, og porteføljen består dermed av viner med stor variasjon i uttrykket. Mens Brouilly, Regnie og Chiroubles produserer de letteste vinene som gjerne bør konsumeres i løpet av tre år, er viner fra Fleurie og Saint-Amour fyldigere. De største beaujolaisene kommer fra blant annet Chenas og Morgon, som kan lagres i opptil ti år.

Piron Coq Leon 2019 er en ren Gamay, 13% alkohol. Røde og mørke bær, skogsbær, bringebær, lett krydder. Den er fruktig og saftig på smak, noe slank, fin struktur. En god billigvin.
Dom. Dominique Piron Beaujolais-Villages 2020 er en ren Gamay, 13.5% alkohol. Mørke bær og skogsbær på nesen, hint av jordsmonn og krydder. Den har en fin syrestruktur, lett krydder og sitter godt og smakfullt. Helt grei vin til passende pris.
Dom. Dominique Piron Morgon La Chanaise 2018 er en ren Gamay, 13% alkohol. Kompleks nese med mørke bær, skogsbær, lett krydder og fat. Den er fruktig på smak med god syre, fin fylde og struktur ut i en lang ettersmak. En god vin som sitter godt, godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..