To flotte naturviner!

Annonselenke

Michael Gindl er en naturvinmaker fra Weinviertel i Østerrike. Vinmarkene i området har vært der siden 1500-tallet, mens Michaels familie har dyrket druer der noen tiår. Han begynte selv å jobbe i vinmarkene til besteforeldrene sine da han utdannet seg innen agrikultur, i 2004 innså han at det var godt mulig å produsere vin på «gamlemåten», dette var jo allerede det bestefaren trodde på. Såkalt low intervention. I dag er det han som driver vinhuset, sammen med et antall dyr, planter og vekster. Han er dypt engasjert for naturvinsproduksjon og gjør minst mulig for å forstyrre vinen fra drue til flaske. Han tror på å bruke mer fat enn stål, og fatene han bruker er faktisk fra hans egen skog!
Vinen vi ser på fra Gindl i dag er produsert på Muskateller 10%, Riesling 70% og Scheurebe 20%.

Den har en aromatisk og intens nese med florale toner, sitrus, urter og krydder. Hint av mineraler. På smak er den fruktig og fyldig, konsentrert, god syre, følger nesen med en lang utgang som sitter godt. En spennende naturvin med mye smak og mange lag. Super til vegetarmat og sjømat.

Abbazia San Giorgio er et spennende vinhus fra den lille øya Pantelleria som tilhører Sicilia i Italia. Det ble etablert i 2015 av Battista Belvisi, agronom og ekspert på naturvinproduksjon. Han har 3.5 hektar vinmark med Zibibbo, Grillo og Pignatello på hvite siden, Carignano og Nerello Mascalese på den røde. Alle vinplanter på Pantelleria gror i alberellosystemet.
Den flotte oransjevinen vi ser på er produsert på Grillo som har fått 15 dagers skallmaserasjon, ikke filtrert eller klarert.
Vinen har en spennende og kompleks nese, moden sitrus, appelsin, honningblomster, urter og mineraler. På smak er den også kompleks og smakfull, god syre, tørr med en fin struktur, lang utgang. En intens og spennende oransjevin, veldig matvennlig. Prøv til tapas og grillet sjømat, lyst kjøtt. Må smakes!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..