Delamain Pale & Dry Grande Champagne

Delamain feirer hundreårsjubileumet til Pale & Dry med ny,
oppgradert blend på sin superpopulære Delamain Pale & Dry Grande Champagne!

Delamains Pale & Dry 70 cl er ute av produksjon og erstattet med en ny og oppgradert versjon i 50 cl flaske som ble lansert i mars 2021.
Den nye Pale & Dry er en del av Delamains nærmest revolusjonerende oppgradering av hele porteføljen. Kvaliteten som fra før av ikke akkurat var dårlig, er nå skrudd helt i inn i toppsjiktet i Cognac.

Pale & Dry er fra nå av Delamains eneste kjerneprodukt. Resten av porteføljen går nå inn i serien Delamain Pléiade som er en dynamisk portefølje med kontinuelirge nylanseringer av unike tapninger fra enkeltfat. Alderen varierer fra cirka 25 til hele 60 år. Fattapningene kan være spesielle årganger, spesielle enkeltvinmarker eller fat som er så gode at kjellermester Dominique Touteau ikke kan la være å dele med verden. Som enkeltfattapninger har Pléiade-konjakkene naturligvis svært begrenset tilgjengelighet. De er som den nye Pale & Dry også helt uten tilsetninger av karamell, sukker og eikeekstrakt, såkalt brut cognac.

Den forrige Pale & Dry-blenden har eksistert i nøyaktig hundre år, og Delamainteamet hadde lenge tenkt på at det var på tide med en liten fornyelse. Kjellermester Dominique Touteau har brukt hele tre år på å finne frem til den optimale blenden for de neste hundre årene, og den nye utgaven har fått det passende tilnavnet Centenaire – som altså betyr «hundreårsjubileum». Formålet med den nye blenden er å ta Pale & Dry et skritt videre, inn i fremtiden i tråd med grunnleggerne brødrene Jacques og Robert Delamains visjon, ved å ytterligere raffinere og perfeksjonere denne klassiske konjakkens karakteristiske egenskaper.

Den vennlige, ydmyke og lynskarpe hvithårede kjellermesteren Dominique Touteau har vært 40 år hos Delamain og er en legende i Cognac. Han har klart kunstykket å bevare signaturen til Pale & Dry og samtidig gjort den dypere, mer kompleks og mer konsentrert. To viktige grep har vært å øke alkoholstyrken fra 40 til 42% og å tappe den 100 prosent brut – uten tilsetninger. Pale & Dry har alltid vært en av de beste konjakkene på markedet i sin prisklasse, men den nye blenden har tatt steget helt inn i den ypperste eliten. Centenaire-utgaven er dypere, mer konsentrert og med enda lenger ettersmak – samtidig som den har bevart den gjenkjennelige rene, friske og delikate Delamain-stilen med rike og intense toner av sitrus, blomster, aprikos, krydder og rancio. Noe som ikke er endret er opprinnelsen til druematerialet – som alltid hos Delamain har druene sitt opphav i Grande Champagne, og fra de beste vinmarkene, bl.a. fra Delamains egen vinmark med det passende navnet Bellevigne i landsbyen Malaville.

I likhet med forrige utgave har Centenaire også kvalitetsbetegnelsen XO, som krever at alle bestanddeler er modnet i minst seks år. I Pale & Dry er imidlertid samtlige elementer i blenden modnet i minst 25 år (!) – på brukte og i stor grad svært gamle fat i Delamains kjeller, hvor de reduseres langsomt under ideelle luftfuktighetsforhold. I tillegg tilsetter Delamain «les faibles» (druebrennevin med 15 prosent alkohol), som er deres tradisjonelle og svært skånsomme metode for å redusere blenden til ønsket alkoholstyrke på 42 prosent. Pale & Dry Centenaire kommer kun i tre størrelser – miniatyr (5cl), hovedutaven på 50 cl, samt 300 cl. Det nye hovedformatet understreker også Delamains fokus på håndverk og kvalitet fremfor kvantitet, hvilket samsvarer godt med både dagens markedstrender og vår egen filosofi.

Vinhøna har selvfølgelig smakt denne godbiten, dette er en flott gave til alle cognacfans, den kommer i en nydelig blå eske som passer perfekt å gi bort (evt. til seg selv). Den har en kompleks nese, fruktige toner, moden sitrus, floral, tørket frukt og et elegant fatpreg. På smak er den fruktig og rund, også her kompleks og godt balansert, følger nesen med en lang ettersmak med karamell, nøtter og fat. En aldeles nydelig cognac som bør nytes i lange drag.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..