Tre flotte nyheter fra La Sorga

Annonselenke

I dag ser vi på tre flotte naturviner fra La Sorga, rimelig ferske på vinmonopolet!

La Sorga blev startet i 2008 av Antony Tortul. Arbeidet har siden starten vært som négociants, dvs. at alle druer er kjøpt av andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å arbeide på. Her må du holde tungen rett i munnen fordi hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 kom David Adell inn i firmaet og arbeider i dag tett med Antony og hans kone Audri. Produksjonen ligger på ca. 50.000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druer kommer fra økologiske eller biodynamiske vinmarker. La Sorga vinene er zero zero vin – ingen ting er tilsatt.

La Sorga S.M. er produsert på Marsanne 60% og Sauvignon Blanc 40% dyrket i Pézenas. Druene høstes for hånd og Marsanne deles opp og en del presses direkte, resten avstilkes og masereres med Sauvignon blanc i ca. 45 dage. Modning i 8 mnd før vinen tappes på flaske uten filtrering eller so2. Dette er da altså både en oransjevin og naturvin. 10.5% alkohol.
Vinen er konsentrert og frisk på nesen, syrlig frukt, sitrus, florale toner og urter. Den er fruktig og rik på smak, god syre, tørr og lang utgang med en flott struktur. En fast og frisk oransjevin, godt kjøp.

La Sorga Kukuyodel er produsert på Terret (Bourret, Tarret) 80%, Muscat of Alexandria 15% og Grenache Gris 5%, 10.5% alkohol. Terret Bourret og Muscat presses direkte og har 30 dages skallkontakt med Grenache Gris. 8 måneders modning på tank før vinen tappes på flaske uten filtrering eller SO2. Også dette en vin som er både oransje- og naturvin.
Vinen har en litt artig nese med vegetale toner, gule frukter, sitrus og urter. Den er fruktig med en god fylde og syre, konsentrert, lang og tørr utgang. En spennende og kompleks vin.

La Sorga Bruce er en ren Grenache Blanc 100%, druene høstes for hånd og deler presses direkte, resten masereres med skallkontakt i ca. 2 måneder. Videre lagring på bunnfall i 11 mnd. Vinen tappes på flaske uten filtrering eller so2. oransje- og naturvin, 11.5% alkohol.
Frisk og fruktig nese, hvit steinfrukt, florale toner, hint av funk og urter. Den er fruktig også på smak, god syre, godt balansert, lang og tørr utgang med mineralske toner. Lett krydret og frisk oransjevin, matvennlig.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..