Thymiopoulos Xinomavro Jeunes Vignes 2020

Annonselenke

Da jeg leverte inn en korket vin på mitt lokale vinmonopol for en stund siden bestemte jeg meg for å bruke pengene på noe spennende jeg ikke hadde smakt før, valget falt på Thymiopoulos Xinomavro Jeunes Vignes 2020!

‘The Godfather of Xinomavro’. Fortsatt unge Apostolos Thymiopoulos har blitt beskrevet som Hellas’ »rising star», og har for alvor plassert både druen xinomavro og eget navn på radaren til bransjens innsidere. Vanskelig å uttale ja, både familienavn og druenavn – men uansett ekstremt etterspurt i det viktige UK-markedet. Og nå også endelig i Norge!

Familien har dyrket druer i dette kjølige området nord i Hellas i generasjoner, men det var Apostolos’ far som for alvor tok tak, og begynte selge druene til lokale vinprodusenter. Etter at Apostolos tok over for mer enn 10 år siden, har de beholdt mer og mer av druene selv, for produksjon under eget navn. De godt spredte 28 vinmarkene de arbeider med er sertifisert økologisk, og i all hovedsak er det biodynamiske metoder som praktiseres. Selve eiendommen ligger i Trilofos, sør i Naoussa-regionen. (Naoussa er sammenliknbart med Bordeaux mht temperatur, men mer høytliggende). All vinmarker er ‘dry farmed’, noe som gir elegante tanniner til en drue som i de feile hender fremviser brutalt rustikke tanniner. Innhøsting gjøres for hånd, gjæringen er naturlig og i kjelleren er det kombinasjon av ståltanker, betongtanker og eldre fat (500L).
Fruktig og saftig nese med knuste mørke bær, skogsbær, litt skog, urter og tørket frukt. Den er saftig på smak, god syre og struktur i en lang utgang. En godt balansert og god gresk vin, godt kjøp!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..