Frescobaldi med det beste fra Toscana.

Adelsfamilien Frescobaldi har produsert vin i over 30 generasjoner og 700 år og har i tiår etter tiår vært ledende når det kommer til kvalitetsvin både i Toscana og Italia i moderne tid. De har en egen evne til å produsere viner som gjengir kvaliteter fra jordsmonnet til hvert terroir på en bemerkelsesverdig god måte. I 2020 ble Frescobaldi kåret som ‘Winery of the Year’ av Gambero Rosso. President Lamberto Frescobaldi er også å se på forsiden av Wine Spectator i 2021.

Vecchie Viti er en del av den såkalte private samlingen til Frescobaldifamilien, og her brukes de eldste vinstokkene på eiendommen. Druesammensetningen er som følger: Canaiolo 2%, Sangiovese 90%, Malvasia 5% og Colorino 3%, den har ligget 2 år på fat med noen måneder på flaske etterpå før salg.
Frescobaldi Nipozzano Vecchie Viti Chianti Rúfina Riserva 2018 har en fantastisk aroma med mørke bær, moden frukt, litt smør, nellik, lett krydder, vanilje og fat. Den er fyldig og bløt i munnen, rund med god struktur og syre, lang ettersmak. En utrolig flott vin, ja den koster dobbelt så mye som Ola Nordmannen i gjennomsnitt bruker på en vinflaske – men det er den verd! Dessverre har den ikke vært tilgjengelig på Vinmonopolet siden 2015-årgangen.

Nipozzano betyr etter det mytene sier «uten brønn» og referer til områdene øst for Firenze som har lite vann tilgjengelig.
Den eneste brønnen området hadde var på det eneste slottet som fantes; Castello di Nipozzano.
Hvis du kan litt om vindruedyrking så vet du også at moderat tørke er veldig bra for druene, da må plantene kjempe for å få røttene langt ned i bakken, dette gir konsentrerte og nydelige druer.

Tenuta Perano ligger midt i hjertet av Chianti Classico regionen i Toscana, Rialzi er enkeltvinmarken de lager denne toppkvalitetsvinen fra.
Tenuta Perano Rialzi Chianti Classico Gran Selezione 2017: Vinen har en ung og intens nese, komplekse toner av mørke bær, florale toner, krydder og fat. Den er konsentrert og kompleks også på smak, god frukt og syre, flotte tanniner i en lang og strukturert utgang.

CastelGiocondo er oppkalt etter slottet med den lille landsbyen i Montalcino hvor vinmarkene til dette undervinhuset ligger. Her er det perfekte forhold for Sangiovesedruen, 300 meter over havet, sør-vest eksponering og ikke minst et jordsmonn bestående av grustypen galestro.
CastelGiocondo Brunello di Montalcino 2016: Fruktig nese med modne mørke bær, kirsebær, plommer, lett krydder og fat. Den er fruktig på smak med en god fylde, fin syre, lang og strukturert utgang. En ganske fruktpreget og noe krydret vin, tåler mange år i kjelleren.

-Visste du at Frescobaldi har kjøpt sin første vingård i Montepulciano? Corte della Flora har 30 hektar vinmark og føyer seg fint inn med de andre åtte: Castello Nipozzano (Chianti Rufina), Castello Pomino (Pomino), Rémole (Sieci), Tenuta Castiglioni (Montespertoli), Tenuta Perano (Gaiole i Chianti), Tenuta Ammiraglia (Maremma), CastelGiocondo (Montalcino), Gorgona (på Gorgona Island).12
Jeg gleder meg til å Smake Vino Nobile fra Frescobaldi!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..