En perfekt dag.

Ubetalt samarbeid

Den bør inneholde både Champagne, jordbær med sjokolade og Whisky. Det er fint og varmt om dagene når februarsolen varmer, men temperaturen faller fortsatt på kvelden, det vil si at det kan være godt med en frisk utelunsj, men godt og varmende med noe godt i koppen til kvelds.

Noe søtt sies å være veien til manges hjerter. Så hva med å overraske din utkårede (eller andre du har lyst til å skjemme bort) med jordbær trukket i whiskysjokolade i kombinasjon med et glass champagne?

Kanskje du ikke er av utendørstypen, eller det er dårlig vær? Oppskriften fungerer godt inne også…

Piper-Heidsieck Brut er en klassisk og fin Champagne, godt preg av epler, sitrus og mineraler på nesen. Den er fruktig med fin syre, god mousse og sitter tørt og fint. Visste du at Piper-Heidsieck House ble kåret til Best Champagne House of the World under BWW 2021-konkurransen?

Prøv denne oppskriften med whisky i:
  • 200 g melkesjokolade
  • 3 spiseskjeer whisky, jeg brukte The Macallan Double Cask 12YO
  • Store jordbær

Slik gjør du:
Bryt opp sjokoladen i biter og ha den i en stålbolle over en kjele med varmt vann (ikke kokende). Kjøl ned gradvis og rør inn whiskyen.
Ved hjelp av et spyd eller tannpirker, dypp jordbæret i whiskysjokoladen og plasser på et bakepapir og avkjøl i kjøleskap. Eventuelt kan du helle sjokoladen over jordbærene fra en skje for å lage fine striper av sjokolade.

Når vi er inne på whisky, jeg liker godt å pare whisky med ren sjokolade også, og en av favoritt whiskyene her i huset er faktisk The Macallan Double Cask 12YO. The Macallan Double Cask 12 YO har en innbydende nese med moden sitrus, tørket frukt, lett sherrypreg, krydder, karamell og fat. Den er rund og balansert, følger nesen med fint trekrydder, tørket frukt og karamell i en varm og lang ettersmak. En harmonisk og fin Whisky, godt kjøp.

Det er kveld, og er man inne vil man kanskje varme seg med noe godt i glasset, og er man ute trenger man det definitivt! Famous Coffee er et godt alternativ!

Ingredienser:

  • The Famous Grouse whisky
  • Brunt sukker
  • Kaffe
  • Krem
  • Melkesjokolade el. kakaopulver, evt. annen sjokoladepynt

Slik gjør du:
Ha 2 ts brunt sukker i en kopp, hell så i 4 cl The Famous Grouse, og rør godt. Fyll opp med kaffe og topp med krem etter ønsket mengde.
Riv litt sjokolade eller kakaopulver på toppen for det lille ekstra. Husk at du kan lage denne ute også, pakk med termos med kaffe, whisky, brunt sukker, krem og sjokolade!

Famous Grouse i seg selv er en klassisk blended skotsk whisky, med fine malttoner og et lett røykpreg. Den er bløt med fin fylde og fat på smak, en sjarmerende sødme mange liker i en lang utgang. Flere Famous Grouse varianter finner du her. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..