To fine fra Donnafugata.

I dag ser vi på to fine viner fra Italienske Donnafugata, et vinhus jeg var så heldig å få besøke på Sicilia i 2016!

Her ser du meg og hyggelige Alessia Chiavegato som tok oss med på en liten rundtur i den enorme bygningen som egentlig var en familiebygning fra 1600-tallet. Hun fortalte meg om bakgrunnen til dette vinhuset, Gabriella Anca Rallo grunnla Donnafugata med mannen Giacomo i 1983, hun hadde nemlig arvet en nedslitt vingård fra faren og hadde bestemt seg for å gjøre den om til ett av Sicilias største kvalitetsvinhus. Hun replantet vingården mens mannen ble igjen i Marsala og lagde vinen, ingen hadde hørt om at en kvinne kunne gjøre noe slikt og folk stusset over bestemtheten til Gabriella. Suksessen har enda ikke avtatt for vinhuset som nå har vinmarker og vinhus på 5 forskjellige steder på denne Italienske øya.

img_4408

 

 

 

 

 

 

 

Vi skal se på to viner fra de to østlige vinhusene deres: Etna og Vittoria!
Kan absolutt anbefale deg å ta turen innom vinhuset deres i Marsala, der har de lagt opp et stort besøkssenter med muligheter for omvisning og smaking!

img_4387

Donnafugata Bell’Assai Frappato di Vittoria 2020 kommer fra helt Sør-Øst på Sicilia og er DOC Vittoria, dette er en vin basert på druen Frappato, 12.5% alkohol og ikke noe sukker å snakke om. Vinen har et innbydende, kjølig bærpreg på nesen, urter, florale toner, hint av urter. Den er saftig og leskende på smak, følger nesen med et svalt bærpreg, lang og tørr utgang med fin struktur.
Dea Vulcano Etna Rosso 2019 kommer selvfølgelig fra vulkanen, DOC Etna! Sjekk også etiketten på denne, flott! Den er produsert på Nerello Mascalese 90% og Nerello Cappuccio 10%, 13% alkohol. Den er kraftig på aroma men likevel elegant, røde bær, florale toner, krydder og mineraler. På smak er den frisk og saftig, god syre og struktur, lang utgang. En kraftig og raffinert vin, versatil i matveien.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..