Blandet godtepose.

Annonselenke

I dag ser vi på litt blandet drops i rødvinens verden, noen ute i nye årganger! Supert om du allerede har begynt å tenke på påskelammet…

Dom. des Escaravailles La Ponce Rasteau 2019 fra er ute i ny årgang. Domaine des Escaravailles er en relativt ny aktør i dette veldig tradisjonsrike landskapet. Dagens eier, Gilles Ferran, er tredje generasjon og driver vingården
med til sammen 55 hektar i Rasteau og Cairanne etter økologiske prinsipper.
Navnet kommer fra det lokale ordet for bille som refererer til kallenavn på munkene i 1600-tallet med sorte lange kutter.
Eiendommen ble kjøpt av Jean-Louis Ferran i 1953 og Gilles er tredjegenerasjon og tok over i 1999. Escaravailles ligger på ca 250 moh på brått skråninger og gir perfekte vekstmuligheter. Skråninger gir bra drenering, leiren i jordsmonnet beholder vann i
tørkeperioder og høyden gir kjølige netter som gir bra modning. på druene. La Ponte Rasteau er produsert på 80% Grenache og 20% Syrah, 15% alkohol. Den har en innbydende nese med florale toner, mørke bær, lett krydder, hint av urter. Den er fruktig og fyldig på smak, godt balansert, fin syre, god og kraftfull utgang. Fin til kraftigere kjøttmat.

Dom. des Escaravailles Les Sablières Côtes du Rhône 2018 er produsert på 70% Grenache og 30 % Syrah, druene kommer fra vinstokker på ca. 35 år, 14% alkohol. Ute i ny årgang!
Vinen har en innbydende og klassisk nese med mørke bær, krydder, hint av animalske og florale toner. Den er fruktig med god fylde og syre, røde frukter, fin struktur i en lang ettersmak. En klassisk og fin Rhône, god pris!

La Ca’ Nova Barbaresco 2018 er en ren Nebbiolo i ny årgang fra ulike parseller og vinmarker i appellasjonen, den har blitt lagret på store østerrikske eikefat i 16 måneder og ytterlig 10 måneders flaskemodning før salg. 13.5% alkohol.
Deilig og innbydende nese med mørke bær, modne kirsebær, krydder, florale toner, hint av fat. Den er fruktig og fyldig med god syre, fine tanniner og en lang og konsentrert utgang. Også denne utrolig flott til både pris og årgang. Godt kjøp. 
La Ca Nova er av de mest tradisjonsrike produsentene i Barbaresco og vinmarkene er på 14 hektar og eies av brødrene Rocca.
Produksjon ligger på ca. 50,000 flasker i året fordelt mellom tre cuvéer (en blend fra ulike vinmarker og to enkle cuvéer fra toppvinmarkene Montestefano og Montefico)

La Ca’ Növa Barbera d’Alba 2019 er en ren Barbera fra  fra ulike parseller og vinmarker i appellasjonen, den har blitt lagret på store østerrikske eikefat i 13 måneder og ytterlig 10 måneders flaskemodning før salg. 14.5% alkohol.
Vinen har en fin og fruktig nese, rød frukt og mørke bær, lett krydder, jordsmonn og hint av fat. Den er saftig og frisk, godt preg av kirsebær og rød frukt, god syre, sitter godt. En frisk og fin Barbera, ypperlig til italiensk mat som pizza, pasta og diverse antipasti.

Bonnardot Santenay 2018: Midt mellom Pommard og Santenay, i nærheten av Citeaux Abbey, ligger Domaine Bonnardot. Der har det vært produsert vin siden 1470. I dag drives det av brødrene Ludovic og Emilien Bonnardot, som driver det i naturlig stil, med spontangjæring og null tilsetting av sulfitter i vinen. Vinen er produsert på 100% Pinot Noir, druene kommer fra en liten vinmark ved navn Les Sauniers i den sydlige delen av Côte de Beaune. Den har ligget ett år på bunnfall og ett år på fat.
Vinen har en frisk og saftig nese, røde bær, kirsebær, bringebær, lett krydder og jordsmonn og hint av fat. Den er tørr og saftig på smak, fin fylde og syre, lette tanniner i en lang utgang. Litt yngre og mer fruktig enn sist som forventet. Fortsatt godt kjøp. Flott til retter med kalv, svin, lett vilt og fjærkre.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..