Tre fantastiske naturvin!

Annonselenke

I dag skal vi se på tre fantastiske naturviner fra Frankrike, og det er ikke bare innholdet som er kult:


Se på de artige etikettene!

Alice Bouvot er en utrolig spennende vinmaker fra Arbois i Jura, hun har kun 5 hektar (hun begynte med 2ha i 2005) men kjøper i tillegg inn druer fra andre nøye selekterte druedyrkere. Da Alice skulle utdanne seg til å bli veterinær strøk hun på opptakseksamen, det hun derimot sto på var Ingeniørstudier i Agrikultur. Noen år senere tok hun Diploma som ønolog i Dijon. Hun forteller at hun lærte å lage teknisk korrekt vin på vinskolen, hun lagde teknisk korrekt vin når hun jobbet som ønolog i California. Men vin skal ikke være teknisk korrekt eller perfekt… Den skal være følelser og improvisasjon, levende vin, forteller Alice. Hun husker godt at hun smakte sine første naturviner; «dette er ikke vin, men det er dette jeg vil lage» tenkte hun. Siden 2009 har all vinen hun har produsert vært såkalt «pur jus», altså ren juice. Ikke tilsetninger av noe slag inkludert So2.

Dom. De L´Octavin Muscattt 2020: Biodynamisk dyrket. 50 år gamle vinstokker plantet i et jordsmonn av leire og kalkstein. Druematerialet (50% muscat d´Alexandria, 50% muscat á petit grains) er innkjøpt fra Vincent Lafage i Pyrinéene. Hele drueklaser spontanfermenteres med 15 dager skallkontakt før mosten presses over på tanker for videre modning i ni måneder før flasking. Spennende og konsentrert nese, gul moden frukt, tørket frukt, tropiske toner, sitrus, krydder og blomster. Den er fruktig og fyldig, god syre, lang og tørr utgang. Artig Muscat-oransjevin, mye smak for pengene.

Dom. De L´Octavin Commendatore 2018: Trousseau (Merenzao) 100% fra 50 år gamle vinstokker, 8 måneder med maserasjon uten innblanding. Innbydende nese med et godt bærpreg, røde og mørke bær, lett krydder og mineraler. Den er fruktig og fyldig på smak, god syre, samme fine bærpreget som på aroma, lang og tørr utgang. En skikkelig bær-eksplosjon, såkalt juice!

Dom. De L´Octavin Le Roi 2019: Druematerialet kommer fra Philippe Brand Domaine i Alsace, håndplukket av Alice. Hele drueklaser av Riesling spontanfermenteres med 14 dager skallkontakt før mosten presses over på tanker for videre modning i sju måneder før flasking. Spennende aroma av tørket gul frukt, sitrus, sitrusskall, et tropisk hint og urter. Den er fruktig på smak, konsentrert med god syre, saftig og leskende ettersmak med fine tanniner. En syrefrisk og konsentrert oransjevin, godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..