Winkler-Hermaden Zunder Natural Wein 2019

Annonselenke

Winkler-Hermaden Zunder Natural Wein 2019 er en nyhet på Vinmonopolet, en spennende og interessant oransjevin fra Østerrike.
Det er fjerde generasjon som i dag driver dette vinhuset som ligger pittoresk plasser med vinmarker rundt slottet Kapfenstein, de har 37 hektar vinmark med hele 21 ulike druesorter som dyrkes etter økologisk metode (2009). De viktigste druesortene for vinhuset er Blaue Zweigelt, Sauvignon blanc og Gewürztraminer. Dyrkingen deres er langt fra monokultur, de er veldig interessert i Steiners metoder med biologisk mangfold og dyrker også frukt, har ulike åkre og skogbruk. Men, de driver ikke biodynamisk, dette er fordi familien ikke føler at de kan identifisere seg med alle verdiene som er bestemt innen denne kulturen. De tar heller med seg det de kan identifisere seg med, og skaper en egen kultur innen vindyrking som de kan stå for. Dette inkluderer å se gården i sin helhet, å lukke næringskretsløpet og å bli mest mulig selvforsynt.

Vinhuset er også interessert i PIWI-druer, de ser fordelen med disse da de er veldig soppresistente og krever 80%+ mindre arbeid ift. spraying og midler enn tradisjonelle druer. Dette vil si at det økologiske miljøet på gården automatisk blir bedre, de har ca. 7 % Muscaris og Souvignier gris per nå, men ser for seg å øke arealet.
Vinproduksjonen foregår i to kjellere: Drachenkeller (bygd i 1999) med fokus på rødvinsproduksjon og Löwenkeller (ca. rundt 1800) hvor de produserer hvite viner.
Fatene de lagrer vinene sine på er fra familiens egen skog, Kapfenstein, 80 hektar med skogsmark har gitt de emne til fat i hvert fall 30 år!

Vinen er som nevnt en oransjevin, Grüner Veltliner 50% og Welschriesling 50% som har fått 10 dagers skallmaserasjon. 12.5% alkohol.

Vinen har en spennende nese med tørket sitrus, hvit steinfrukt, aprikos, florale hint og urter. Den er rik på smak, konsentrert, tørr og lang utgang med fin struktur. En syrefrisk og god oransjevin, matvennlig! Godt kjøp.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..